Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Работата на най-интересните температурни сензори

07.09.2014 · Posted in Бизнес

Температурните сензори имат няколко различни вида. Те се използват за много различни видове апликации. Дори само да се огледате в къщата си, ще видите много различни приложения на температурните сензори. Те могат да се използват самостоятелно, най-често, като термометри, но и в рамките на различни устройства. Тези, които се поставят в рамките на други уреди се използват, за да регулират работата им.

Температурните сензори, които са разположени в климатичната инсталация я регулират, за да работи по предварително зададени параметри. Контактните температурни сензори, често ни помагат, когато се разболеем, защото използваме термометри. Температурните сензори се използват, за да регулират охладителната течност в автомобилите. И това са само малка част от приложенията на температурните сензори.

Биметални термометри

Термометрите, които измерват температурата в стаята, винаги са много полезни. Все пак има някои апликации, при които трябва да се приложи различен вид темпретурни сензори. Това са устройства, които са в състояние да контролират температурата в определено устройство. В този случай, могат да се използват температурни сензори, който се наричат биметални термометри. Те са изработени от два различни вида метал, както подсказва името им. Това ги прави изключително полезни, когато става дума за контрол.

Принципът, който стои зад този вид температурни сензори, се опита на факта, че различните метали се разширяват до различни нива, при еднаква температура. Свързването на два различни метала, прави температурните сензори просто устройство за контрол, което може да издържи на много високи температури. Този вид температурни сензори могат да се намерят в готварска печка, термостатите на климатичната инсталация и т. н.

Термометрите, които имат биметална вътрешност, са разширяват по различен начин. Това важи за моментите, в които температурните сензори се използват в готварската печка. Те имат и точно обратното свойство. Двата метала се свиват по различен начин при охлаждане. Такива температурни сензори се използват в хладилниците.

Електронни термометри

В момента е нормално да се използват електронни термометри, за да се измери човешката температура. Това вероятно е един от най-разпространените температурни сензори. Могат да се срещнат и под името термистор.

Това устройство променят съпротивлението си, заедно с промяната на температурата. Друг уред измерва съпротивлението в електрическата верига и след това го превръща в градуси. Това може да се прави, за да се покаже стойността на дисплея или за да се изключи система, която работи с предварително зададени данни.

Обикновени термометри

Това са температурните сензори, сред които всички сме израснали. Обикновено те съдържат някакъв вид течност. Най-често използваният материал в този случай е живакът. Той се използва, за да засече температурата на заобикалящия го въздух. Този тип температурни сензори разчитат на много прост принцип за засичане на температурата. Течността, която се намира във вътрешността им се разширява при повишаване на температурата. При намаляване на градусите се наблюдава обратният процес.

В заключение

Температурните сензори се използват в нашето ежедневие в повече от една дейност. Те са малки устройства, които могат да са много полезни. В термостатите на климатичната инсталация, те са в състояние да ни спестят много пари, като изключват уреда при определена температура. Те се прилагат и при автомобилите, като благодарение на тях двигателите не са в състояние да прегреят и да спрат работа.

Leave a Reply