Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Частна детска градина “Малки стъпки” — най-доброто решение за Вашето дете

12.26.2012 · Posted in Култура, Образование

Навярно един от най-значителните мигове в живота на децата ни, е първият ден в детската градина. Всички родители се интересуват, дали детето им ще посещава с удоволствие детска градина, дали ще хареса новата среда, дали ще успее бързо да се приобщи.

Необходимо е всеки родител да избере добра детска градина за детето си, понеже тя е фактор в неговото развитие. В повечето случаи, нямаме богат избор и решаваме да запишем детето си или в детската градина, която е най-близо до дома или в тази, в която има места. По този начин оставяме децата си в ръцете на съдбата и не сме наясно какви професионалисти ще се грижат за тях.

Лицензираните от МОМН частни детски градини, са с доста по-добра база. В тях, децата биват обучавани в по-компактни групи, от високообучени служители, притежаващи по-добра мотивация и получаващи по-високо възнаграждение. Професионалистите подхождат към всяко дете индивидуално.

В доста частни детски градини се предлагат програми за ранно обучаване на децата. Тук възниква въпросът “Как да изберем най-добрата детска градина за детето си и на кои характеристики да обърнем внимание?”.

Частната детска градина “Малки стъпки” е разположена в тихия квартал Симеоново, в София. Тя се намира в голяма къща сред спокойствие и чист въздух. До нея се стига много лесно и има доста паркоместа.

Нашата главна цел е да създадем благоприятна атмосфера за децата, която да се доближава до домашната топлина и да е изпълнена с позитивизъм и слънчево настроение.Дейностите, които извършваме, насърчават развитието на децата и стимулират физическия и емоционалния им растеж. Ние съчетаваме приятното и забавното с полезното.

Според нас всяко едно дете е неповторимо и поради това ги уважаваме, поощряваме тяхната позитивна себеоценка и се стремим да създадем в тях благодетели като честност, уважение и грижовност. Ние обучаваме деца на възраст между 2 и половина и 4 години. В Little Steps имаме и предучилищна група с деца от 5 до 6 години. Работим през цялата година и през всеки делничен ден. Приемаме децата в 8 и половина, сутринта и ги изпращаме в 18 часа, вечерта. Имаме полудневни и целодневни занимания.

Учебната ни програма е утвърдена от МОМН и притежаваме разрешително за обучение по английски език.

Сред всекидневните ни дейности са: езиковото обучение, игри на открито, следобеден сън, работа по творчески проекти, изграждане на математически представи и т.н. Хранителният режим при нас е подготвен от външна фирма за кетъринг, а всички ястия биват доставени до час след като бъдат приготвени. Учим децата на благоприлични маниери по време на хранене, а храната е здравословна.

В “Малки стъпки” общуването с родителите е много интензивно. Преподавателите дават информация за растежа на детето в края на месеца и съветват родителите какво да правят, за да усъвършенстват поведението му и на какво да обърнат внимание, за да му окажат помощ.

 

Когато говорите за поведението на детето Ви у дома, ние знаем какъв подход да използваме към него в детската градина.

Елате при нас, за да се запознаем или ни потърсете на телефон: 02/961-49-06.

One Response to “Частна детска градина “Малки стъпки” — най-доброто решение за Вашето дете”

  1. частна детска ясла в София says:

    добре е че има частни детски ясли и градини, но държавата трябва да направи много повече по отнишение на грижите за децата, защото страната има сериозен проблем с наталитета и демографията, а грижите за децата са много важна част

Leave a Reply