Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Театър ATOM представя “На Ръба”

АТОМ театър ще представи своя спектакъл “ON THE EDGE” (НА РЪБА) на 06.04 и 20.04 от 19:00ч. на сцената на “Славянска Беседа” – ул.”Г.С.Раковски” 127

Подкрепете българското изкуство!

Въображението е темата, която засяга  ,НА РЪБА’. Темата, която провокира търсенето и изследването на различните материали използвни в него. Това е спектакъл за непрекъснатото преследване на въображението и неговите безгранични възможности в един свят на проблеми и творческа изгубеност.   Днес, това, което ни вълнува са проблемите, кризата, битовите нужди… все неща, които убиват потребността от изкуство, творчество, красота… Спасението?  Как да докоснем хората до света, който сами са загърбили?  Всеки сам може да открие отговора гледайки спектакъла.

Основната му идея е – Въображението като безкраен ресурс на емоции. Толкова безграничен, колкото всеки може да поиска. Толкова различен, колкото са хората по земята.

Сам, объркан и раздиран от вътрешни противоречия, е човека, с когото ни среща спектакълът.  Достигнал повратен момент, застанал на ръба, живота го заставя да направи своя избор. Да продължи да живее в неудовлетвореността от собственият си живот или да се опита перце по перце да съшие забравената си мечта. Така той и неговата кукла, олицетворение на душата му, се впускат в едно изпълнено с приключения пътуване, което неусетно достига до най – тъмните кътчета на душата му…

Как ще приключи това пътуване? Дали ще се върне прероден или ще остане в плен на инертността? Това е въпрос на въображението на всеки един.

Официален трейлър на спектакъла:

Участват: Стефания Георгиева, Христо Таков, Камен Марин

Казват, че въображението дава на човека криле. Тази метафора показва, че за нас то е средство за пътуване в едно огромно пространство, където вече не ни води чувството за реалност. Въображението не носи ,веригите’ на реалния, битов свят. То възниква свободно, игрово и умозрително.’

доц. Борис Минчев

Нещата, които най – силно ни влияят обикновенно са на подсъзнателно ниво. Когато се ровим из спомените си, всичко това, което виждаме са картини на детайлите, които най – силно са ни впечатлили. Това е и целта на спектакъла, чрез картини да докосне душата на всеки един зрител. Визуалният театър сякаш е едно от най – силните средства за осъществяването й. Той дава храна на въображението и го кара усилено да работи и да си обяснява нещата, които вижда, ровейки из собствените си спомени. Един неосъзнат процес, една теория, един проект, който ,НА РЪБА’ има за цел да осъществи.

Той е резултат от усилен психофизически актьорски тренинг по сценична импровизация, изграден изцяло върху търсенето на символиката на всеки един от елементите използвани в него.

Лайтмотив е спиралата. Като символ на духовното пътуване и израстване, на цикъла живот – смърт – прераждане е един от основните елементи присъстващи в спектакъла.

Използват се различни сценични техники – танц – театър, пантомима,ритмика, импровизация на сценичното движение, театър на маските и пр.,  като никоя от тях не следва строгите закони на вида си.

Билети можете да закупите на място или да резервирате чрез посочените по-долу контакти. 

Театър АТОМ на телефони +359878607651 и +359887988279 или email: atomtheatre@gmail.com

Източник: www.greenbear.info

Leave a Reply