Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Защо градинарите предпочитат течните торове

Няма уважаващ себе си градинар, който в даден момент от растежа на растенията, които отглежда да не прибягва до употребата на торове. Те са се превърнали в задължителна добавка, която повишава добивите и предпазва посевите от болести и вредители. Хората с различни убеждения използват различни торове. Някои залагат изцяло на екологично чиста продукция и използват само органични торове, други използват твърди химически торове, които се добавят към почвата в определено количество. Най-разпространени обаче са течните торове. Те се разтварят в определено количество вода спрямо дозата, която е описана на етикета на продукта и се нанасят директно върху листата и стеблата на растенията.

Защо фермерите предпочитат точно този вид торове пред останалите? Ами отговора е лесен продукти, като АминоКвилант и Тера-Сорб съдържат много богати хранителни вещества, които много бързо се разграждат и усвояват от посевите. Резултатите след наторяване са видими много бързо. Освен, че са много ефикасни тези продукти са и много икономични. Така например ако имате един декар овощна градина 1 литър от продукта ще ви стигне да наторите всичките дръвчета. Концентрата е много силен и се разтваря в голямо количество вода. Едно от най-важните неща за които трябва да следите, когато използвате течни торове е да не предозирате сместа. Ако водата се оцвети или започне да се образува утайка това е сигурен знак, че сте предозирали и трябва да добавите още вода към разтвора.

Leave a Reply