Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Газови уредби – скритите въпроси

12.19.2011 · Posted in Бизнес, Търговия, Услуги

Газови уредби е нещо като тайно заклинание за по-нисък разход за изминаване на един километър с автомобил. Слагаш газова уредба и вече караш много по-евтино. В тази статия ще се опитам на кратко да разясня скритите разходи, защото всеки един търговец стремейки се да продаде скрива истината от клиента.

Едно от най-важните неща е да знае купувача, за какво му е неговия автомобил. Трябва да е на ясно за какво го ползва. Ето защо по мои груби сметки, ако автомобилът се кара по под 10 000 км, то слагането на уредба е безсмислено. Това важи и за големи мотори харчещи по над 15 л/ 100 км.

Колко време ще я карате? Вече никой не кара коли по 20 години, средно се завъртат на по 3-4 г. За това време колко километра ще изминете?

На какви разстояния се кара автомобила с газова уредба? Модерните автомобили не могат да бъдат просто подкарани вечно на газ – винаги като се пали, това се случва на бензин и едва когато подгрее се минава на газ. Ето защо ако карате дори и много, но все на кратки разстояния, икономията няма да е значителна!

Мястото в багажника – когато стане на въпрос за място в колата и газова уредба, веднага се казва „Слагаме на мястото на резервната”, а резервната къде отива? Масова гледка е лятото газовата уредба да бъде на мястото на резервната, а резервната на терасата у дома за да има място за багаж. Какво правим ако спукаме гума? Дали не е добре малка бутилка и да се пълни по-често?

Експлоатационни разходи. Всички газови уредби си имат поддръжка, дори тези с газов инжекцион. Тя не е само първоначална инвестиция. Има за смяна филтри, изпарител, който се поврежда дори и само от стоене. Все пак в него има множество чувствителни мембрани. Това вдига разхода на газовата на километър.

Това бяха само няколко въпроса, на които следва да си отговорите за да направите правилен избор на газова уредба. Само така ще можете хем да бъдете екологични, но и наистина икономични.

Leave a Reply