Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Слънчеви колектори, енергоспестсяващи уреди и осветление

10.25.2011 · Posted in Бизнес, Полезно, Услуги

Техническият прогрес помогна изключително много на човечеството, но в същото време го направи силно зависимо от електричеството. Всеки ден излизат нови и нови продукти, които се нуждаят от енергия. Така хората се изправят пред едно ново предизвикателство – осигуряване на повече енергийни източници. Да, днес има достатъчно въглища, петрол, природен газ и уранови руди, но в близкото или в по-далечното бъдеще те ще бъдат изчерпани. От нас зависи дали това ще стане бързо или бавно. Не трябва с лека ръка да хабим електричеството защото сега има много източници на енергия. Трябва да помислим и за следващите поколения, за нашите деца. Ето защо всеки от нас трябва да подходи отговорно и да направи своят дом енергоспестяващ.

  • Не оставяйте включено осветлението когато не сте в стаята. Сменете старите крушки с енергоспестяващи.

  • Неправилно функциониращите електроуреди като вентилатори и климатици, на които им липсва смазване харчат много повече ток.

  • Не оставяйте вратите и прозорците отворени, когато сте включили отоплителен уред.

  • Бойлерите са основни консуматори на енергия в дома. Използвайте ги само при нужда. През останалото време можете да осигурите топла вода за дома си с използването на слънчеви колектори. Те използват енергията на слънцето, която е абсолютно безплатна и екологично чиста. Слънчевите колектори могат на 100% да снабдят дома ви с гореща вода от пролетта до есента, а през зимата този процент е от 50 до 70. Тогава можете да комбинирате слънчеви колектори и конвенционален бойлер.

  • Направете изолация на дома си и използвайте нискоемисионни стъкла за да намалите загубите на топлина през зимата и нуждата от охлаждане през лятото. Това ще ви спести изключително много електроенергия.

Leave a Reply