Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

На спа във Велинград

10.10.2011 · Posted in Здраве

Съвременният ни живот става все по—динамичен с годините. За съжаления стресът се превръща в синоним на тази динамика и е все по—често срещан сред съвременните хора. Започваме да боледуваме по—често, нямаме настроение за нищо, а какво ще кажете за хроничната умора, която не ви позволява да станете от леглото, дори и в най—слънчевият ден. Ежедневието ни ни натоварва до толкова, че прибягваме до всевъзможни начини в стремежа си да се чувстваме добре. Списанията и медиите са буквално заляти от информация и полезни съвети, които да ни бъдат полезни в борбата ни със стреса и лошото настроение. Най—сигурният и ефективен начин, обаче си остава силата на природата и на нейните изпитани методи за лечение. България е една от малкото страни в Епропа, която може да се похвали с наличието на голям брой природни блага. Планини, в които въздухът е все още чист, поляни отрупани с лечебни билки и разбира се така прочутите в цял свят минерални извори.
Лечебните свойства на водите в България са добре известни още от дълбока древност. Твърди се, че древните траки са били изкусни лечители и са знаели много добре свойствата на водата. В България има повече от 530 извори, от които лековита вода излиза, което прави страната привлекателна дестинация за спа лечение за много хора от цял​свят, през цялата година. В Северната част има изкуствени извори, докато в Южна България преобладават естествените находища. Българските минерални води са средно- и силноминерализирани. Балнеолечение се прилагат при бъбречно-урологични, стомашно-чревни, чернодробно-жлъчни, ендокринно-обменни заболявания, хронични интоксикации, схващания, стрес и още куп други проблеми със здравето. Те имат богата характеристика, като всеки от физикохимичните й показатели има съответно по-силно или по-слабо изразено физиолого-терапевтично действие, а резултатът от цялостната ефективност определя и възможностите за лечение и профилактика.
Спа туризмът се развива все повече и повече у нас и вече можем с гордост да заявим, че е едно от лицата на България. По пътя на развиването на този отрасъл в страната са изградени множество СПА и Уелнес морски и планински хотели, работещи с модерни технологии, както и с дългогодишни традиции в балнеологията. И какво по хубаво може да има от това, да можеш да съчетаеш почивката със семейството си със ефективен и сугурен метод за лечение.
Едно е от тези божествени места е град Велинград спа, който се намира в област Пазарджик, близо до Пловдив. Това е най-големият балнео-курорт в страната, създаден преди повече от 60 години. Това е мястото, в което можете да намерите най—голямото разнообразие от планински хотели в България, предлагащи спа процедури.  Велинградския туристически район се слави с благоприятния си климат и красива природа. Там рядко падат мъгли. Зимата е мека с чудесни условия за ски, а лятото прохладно и подходящи за дълги разходки.
Нашият хотел Велинград е от световна класа, който залага на доброто обслужване в стремежа си да ви предостави една мечтана почивка. Макси Парк Хотел и Спа има възможността да притежава собствен извор с лечебна минерална вода. Тя извира с температура от 51’С, губи част от топлината си по пътя, но въпреки това пристига на мястото на хотела с всичките си качества и лечебни свойства, които спомагат за лечението на редица заболявания.
Там можете да се отдадете на възстановителни процедури, както и много допълнителни възможности за активна почивка близо до природата: разходки и колоездене, риболов, посещение на исторически обекти и други атракции. Забравете умората и стреса, отпуснете се и се насладете на удоволствието от масаж, джакузи и плуване в минерален басейн, козметични програми, билкови вани, различни услуги, спорт. И ако имате нужда от медицинско лечение – достъпни за вас са квалифицирани и високо квалифицирани специалисти, лечебни методи, с доказан ефект.
Проблемът на хотел, който предлага Спа във Велинград е само един…, че няма да искате никога да си тръгнете от

Leave a Reply