Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Как лаптоп батериите могат да постигнат максимална производителност?

10.24.2011 · Posted in Други, Магазини, Полезно

Има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да получите наистина максимална производителност докато използвате вашите лаптоп батерии.

Избягвате памет ефекта

Трябва веднъж на две или три седмици да ги зареждате и разреждате до край. Изключения от това правило обаче са литиево-йонните батерии, които не притежават този ефект. Те са ново поколение батерии с високо качество и дълготрайна издръжливост.

Поддържайте чисти вашите батерии за лаптоп ACER

Това е добра идея за почистване на замърсени контакти на батерията с памучен тампон напоен в спирт или алкохол. Това спомага връзката между лаптопа и батерията му да бъдат добре свързани.

Упражнявайте вашите лаптоп батерии

Не оставяйте батерията пасивни в продължение на дълги периоди от време. Желателно е да оставяте лаптопа да работи на батерия най-малко веднъж на всеки две до три седмици.

Съхранение на батерията

Ако нямате намерение да използвате вашите батерии за лаптоп за един месец или повече, задължително трябва да я съхранявате на чисто, сухо и хладно място, далече от топлината и металните предмети. Ni-MH и Li-Ion батерии ще се само разредят по време на съхранението си, за това не забравяйте да презаредите батериите си преди употреба.

Следвайки тези напътствия вашата лаптоп батерия ще бъде с максимална ефективност и ще можете да се възползвате от нейната нея още дълго време след като сте я закупили.

Leave a Reply