Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Основните видове топлинни генератори

02.14.2021 · Posted in Строителство

Топлогенератор (директен отоплителен топлинен генератор) е топлинен елемент, който се използва за отопление на въздух в различни помещения. В зависимост от мощността на топлинния генератор те се използват в помещения с различни размери. Мощните топлинни генератори, например 600 kW, могат да отопляват помещение до 6000 кв.м. Обикновено това са големи стационарни нагреватели. За отопление на малки помещения се използват мобилни топлинни генератори – те са с малки размери, движат се свободно и не изискват специална инсталация. Домакинските топлинни генератори включват газови и дизелови топлинни елементи, електрически нагреватели, конвектори и маслени нагреватели, както и топлинен генератор за въздушно отопление .

С помощта на газови топлинни генератори е възможно бързо да се затопли помещение с достатъчно голям обем, като склад, търговски и промишлени помещения. Това обикновено са много компактни генератори на горещ въздух, работещи с пропан-бутан.
Дизеловите генератори се различават от газовите главно с горелката, използвана в устройството на топлинния генератор.

Електрически нагреватели . Въпреки сложното име, по същество електрическите нагреватели на въздух са типични нагреватели на вентилатори, чиято основна цел е, естествено, да отопляват различни помещения. Електрическите нагреватели са забележителни с това, че могат да се използват в комбинация с традиционното отопление – в този случай ефективността им се увеличава значително. Те също са идеални за създаване на топлинни завеси. Основният елемент на дизайна на електрическите нагреватели е нагревателният елемент – той нагрява студения въздух и заедно с вентилатора осигурява мощен поток от топъл въздух на входа.

Домакинските топлинни генератори като маслени нагреватели се използват за отопление на една стая . Те се наричат ​​още маслени радиатори, поради факта, че външно те много приличат на радиатор за парно. Уплътненият корпус на масления нагревател съдържа масло и термичен нагревателен елемент, именно те нагряват нагревателя отвътре. Предимствата на такива нагреватели са тяхната мобилност, отсъствие на всякакъв шум, ниска цена и ниска температура на отоплението на тялото, което гарантира неговата безопасна работа дори няколко дни подред.
Електрическите конвектори са идеалното решение за поддържане на комфортна топлина в помещение, могат да се използват в помещения с висока влажност и са напълно огнеупорни. Топлообменът в такива нагреватели се извършва чрез конвекция. Те могат да бъдат инсталирани както на пода, така и на стената на стаята.

Източник – TopMaistor.com

Leave a Reply