Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Дойде октомври, време е да започнете да мислите за зимните гуми

04.01.2020 · Posted in Автомобили

„Зимни гуми“. Това е тема, която се връща всяка година, и това има смисъл, защото не е така, че „зимният“ сезон пропуска една година. Стара немска мъдрост казва за периода на зимните гуми „фон Октобер бис Остерн“, така че там отиваме.

В дискусията за зимни гуми имате два лагера: трудните момчета, които благодарение на своя превъзходен стил на шофиране върху лятната си гума, също смятат, че шофират по-добре с -20 градуса и 30 сантиметра сняг в сравнение с другите участници в движението, които имат зимни гуми, и хората, които просто сменят гумите си всеки сезон ,

Присъединяваме се към последния лагер, защото винаги има време през зимния сезон, когато трябва да излезете на пътя, където сте щастливи, ако има подходяща гума под колата. Ако това не е така, първо трябва да карате като яйца до дестинацията и след това да сменяте гумите. И има голям шанс той да бъде много зает в производителя / гаража на гуми. Ние не се страхуваме от редакторите, но в този случай винаги използваме философията „превенцията е по-добра от излекуването“. Още повече, че тези четири малки участъка от гума са единственият ви контакт с пътя. В допълнение, и не маловажно: в много страни извън Холандия се изискват зимни гуми през сезона. Подробности можете да намерите тук.

Какво отличава зимните и летните гуми?
Зимните гуми се отличават от летните гуми по две важни точки: по-мека композиция с по-естествен каучук, от една страна, и различен тип протектор, с множество малки жлебове на протектора, от друга. Благодарение на по-мекия състав, зимна гума също може да се огъва при температури под нулата, където лятната гума става (скална) твърда. Множеството летви в зимна гума помагат за финото оттичане на валежите, но и за по-добро сцепление върху снежна повърхност.

Кога са полезни зимните гуми?
Общо правило е, че зимните гуми при температури под 7 градуса по Целзий имат добавена стойност в сравнение с летните. Очевидно добавената стойност зависи от много фактори: лятна гума например се държи студена, но в противен случай сухият асфалт като цяло е добре, но е разумно безполезен, след като шофирате по сняг или замръзнали пътни участъци. Лятната гума обаче отново е в полза, когато има много обилен дъждовен душ.

По отношение на дълбочината на протектора: подобно на летните гуми, зимните гуми трябва да имат профил с минимална стойност 1,6 мм, но обикновено се препоръчва да се заменят, когато достигнат дълбочина от 4 мм. С допълнително износване от това, те вече не работят оптимално. Нова зимна гума има среден профил приблизително 9 мм.

Мога ли да продължа със зимните гуми през лятото?
Да, всичко е възможно и не е забранено от закона да карате със зимна гума през лятото. Но всъщност не е разумно: първо, зимните гуми се износват като луди при високи температури – в края на краищата те са много по-меки от летните гуми – и второ, консумацията е по-висока поради по-голямата устойчивост. В допълнение, зимните гуми имат по-дълъг спирачен път при не зимни условия. Само тези, които практически не шофират през лятото, могат да оставят зимната си гума включена, но от друга страна: са нужни само няколко десетки, за да смените гумите си и удобно момче (м / ф) може да се справи сам.

Тези, които карат много малко или предпочитат да не сменят два пъти годишно, също могат да обмислят всесезонни гуми, въпреки че лично ние не сме фен на това. Само за производството на зимни гуми производителите трябва да правят трудни компромиси. Вече споменахме факта, че зимните гуми не са много любители на обилния дъжд, поради конструкцията им с много напречни летви. Ако трябва да се правят компромиси в рамките на жанр, можете да си представите, че това не е много по-добре с група, която трябва да може да се справи с всяка възможна повърхност. Тук рискът „месо и риба“ дебне.

Къде мога да закупя зимни гуми?
Е, къде не? Натоварвания от магазини за гуми и гаражи. Въпреки това през 2019 г. дори не е нужно да напускате къщата за комплект зимни гуми с добро съотношение цена-качество, просто ги купувате онлайн. Например тук, където буквално се продават десетки различни марки. От всички видове екзотични имена, за които никога не бяхме чували (Barum, Debica, Gislaved, и * кашлицата напълно не прилича на определена премиум марка ‘Goodride’) до добре познатите класици като Continental, Pirelli, Dunlop и разбира се наши собствени Холандски Vredestein. Изборът, разбира се, зависи изцяло от вас, ние изтъкваме само, че гумите всъщност не биха били първият елемент, на който бихме спестили.

Leave a Reply