Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Керамоти – разкошни плажове в спокойна атмосфера

03.22.2019 · Posted in Почивки, Туризъм

Хиляди туристи ежегодно посещават о.Тасос, а да си дават сметка, че на 30 минути път от него се крие един от най-хубавите плажове на Балканския полуостров.  Курортът Керамоти години наред стои в сянката на острова и привлича любителите на спокойната атмосфера.

Градчето се намира по бреговете на Егейско море на живописен малък остров. Плажната ивица е дълга десет километра и отрупана със ситен пясък, а водата-лазурно синя. Плажът на Керамоти е отличен със “син флаг” за безопасност и чистота, което го прави изключително благоприятен за семейства с деца.

Едва ли има посетител на Керамоти, останал равнодушен към неговия чар. Китни къщички, обсипани с прелестни цветя и палми обагрят улиците на градчето. Рано сутрин примамва ароматът на прясно изпечен хляб, доловим от кварталните пекарни, а вечер прясната морска храна привлича жителите и посетителите на градчето към автентичните таверни. Многото българи, установили се в Керамоти, допълват обаянието и облика на градчето. Наши сънародници можете да срещнете в таверна „При братята“, не само сред клиентите на заведението, но и сред персонала, като дори част от менюто е на български.

Керамоти – това е дестинация, съчетала в себе си съвременния начин на живот и досег с почти недокосната от човека природа. Природните дадености на градчето и района дават възможност на неговите посетители да се отдадат на най-различни вълнуващи занимания. Курортът е сбъдната мечта за риболовците, тъй като е позволено риба да се лови навсякъде, даже и от плажа, като билет не се изисква. Туристически дестинации в близост до селището са о.Тасос , Кавала, Ксанти, р. Нестос. Районът предлага условия и за рафтинг, еко и екстремен туризъм, конна езда, скално катерене, и др.

Луксозно обзаведените апартаменти на Вила “Екселсиор” в Керамоти предлагат изключително високо ниво на комфорт на доста конкурентни цени.  В тях има по три спални и са изключително подходящи за големи семейства с деца или двойки. Цялото кухненско и домакинско оборудване за вашата почивка в Керамоти е осигурено, както и различни съвременни удобства като Wi-Fi, цифрова телевизия и др.

Без съмнение, няма човек, посетил Керамоти  останал безразличен към него. В градчето всеки може да намери място за себе си, тъй като е подходящо както за спокойна и тиха ваканция, така и за по-екзотични изживявания.

Leave a Reply