Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Гранитогрес – полезна информация

Част от приложенията на материала гранитогрес като настилка, са най-вече при строителството на молове, при облицоването на тротоари и площадки, стълбища и площадки на обществени сгради и други. Не е случайно, че този материал е предпочитан избор на конструктори, архитекти и инженери. Материалът гранитогрес има наистина широко приложение, и е доста използван, особено в последно време.

Плочките от гранитогрес се появяват на пазара преди около двадесет и пет години, но пък за сметка на това, доста бързо успяват да се класират на предни позиции като строителен материал и все по-активно участват в нашето ежедневие що се отнася до изграждането на помещенията и сградите, които ползваме за работа и за живеене, а също така и за улиците, по които ходим. Както може да се досетите от наименованието на материала за тези плочки – гранитогрес, неговият първообраз е гранита. Основните полезни и положителни характеристики, които притежава този вид материал са – устойчивост, твърдост, неподатливост към различните метеорологични условия, т.е. този материал остава непроменен, независимо от влиянията върху него.

Самата специфика на структурата на този материал, е причината за изредените по-горе положителни качества. Гранитогресът може да бъде произведен и от естествени, и от изкуствени материали, като например от глина, смола или вид лепило. Всички тези материали се смесват, следва процес на пресоване, и полученият гранитогрес подлежи на много висока топлинна обработка, благодарение на която се завършва процесът на неговата изработка и по този начин изчезват всякакви остатъци от вода в този материал. Всеки един вид гранитогрес се подлага на такава техника на обработка, която му осигурява истинска здравина и позволява наистина безброй решения за използването му. Най-широкото приложение на този материал безспорно е при жилищното строителство. Много често с него се облицоват общите части на сградите, балконите или фасадите. Причината той да бъде толкова използван в строителството е неговата висока трайност и устойчивост на температурните разширения.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/

Leave a Reply