Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Защо трябва да изберете LED осветителни тела за дома си?

08.31.2014 · Posted in Други

Качествените LED осветителни тела могат да служат вярно на притежателите си около 100 000 часа или 60 години. Освен това, през това време те ще спестят около 70% от електрическата енергия, която останалите видове крушки биха внесли в сметките ви. Търсенето на LED осветителни тела на пазара ще продължи да расте невероятно много през идните години. Те ще започнат да става част от домашното осветление, ще намерят все повече приложение в офисите, както и в осветяването на открити пространства. Въпрос на време е продуктовите дизайнери да стигнат до решение, което ще свали цените в масовото производство на LED осветителните тела. Пречките, които са преодолени досега, са били много по-сложни. Нека да ги разгледаме.

 

Разликите с обикновените крушки

За разлика от крушките с волфрамова жичка LED осветителните тела не могат просто да бъдат включени в контакта на електрическото захранване. Повечето компании производители работят над разрешаването на този проблем. Те се опитват да разработят ново поколение от LED осветителни тела, които използват много по-силни диоди за работата си. Контролът на температурата, сложните електрически кръгове са проблеми, които дизайнерите в областта преодоляват ежедневно. Има някои бариери, които трябва да бъдат преминати, за да се разработи целият потенциал на LED осветителните тела. По този начин потребителите ще бъдат много по-спокойни, когато ги закупуват. Те ще могат да се възползват от предимствата, но няма да срещат трудности в ежедневната употреба на LED осветителните тела. Пазарът на LED осветителните тела ще се разраства пропорционално на разрешаването на тези малки стъпки.

 

Топлинни предизвикателства

През последните две столетия традиционните осветителни тела се състоят от крушка и място за поставянето ѝ. То е така  разработено, че да позволява на потребителите да сменят крушките, когато те се повредят. Тук няма значение дали става дума за флуоресцентна или крушка с волфрамова жичка. Основният проблем за LED крушките е, че те не могат да използват този вид осветителни тела. Това е така, защото те имат много лоша термална пътека, която не е достатъчна за охлаждането на диодите. Практически погледнато крушките с волфрамова жичка са отоплителни уреди, които произвеждат и видима светлина. Използването на диоди без LED осветителни тела може да скъси живота им драстично.

 

Ъгъл на светлината

LED осветителните тела са изключително ефективни в потреблението на енергия. Мерната единица, която измерва това явление, е лумени за ват. Повече от 95% от светлината може да бъде насочена в желаната посока при използването на LED осветителните тела. Традиционните крушки могат да бъдат ефективни само 60% в тази посока. С други думи, крушките с нажежаема жичка прозивеждат светлина, голяма част, от която не достига до желаната цел. Крушките от този вид имат нужда от рефлектори, както и други приспособления, за да разпръснат желаната светлина.

 

Цветна температура

През годините производителите на флуоресцентни крушки се сблъскаха с потребителските навици. На клиентите им беше трудно да възприемат бялата изкуствена светлина, която произвеждат тези крушки. Потребителите имат същите проблеми с цветната температура на LED осветителните тела. На първо време им е трудно да възприемат дори топлата бяла светлина. Причината и в двата случая е, че се произвежда светлина, която използва енергията на фосфора за основа.

След като сте се информирали подробно за LED осветителните тела, можете бързо и лесно да се снабдите с всичко необходимо онлайн от специализирани магазини като vikiwat.com.

Leave a Reply