Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Естествено газираната вода – освежаваща и полезна напитка

08.31.2014 · Posted in Здраве

Потребностите на човешкия организъм от вода са равностойни на потребностите му от хранителни вещества. Нейното значение е голямо и твърде многообразно, тъй като всички жизнени процеси в тялото са свързани с нея. Във водата се разтварят хранителните вещества и с нея се извеждат от организма отпадните вещества. Водата е тази необходима среда, в която протичат всички биохимични реакции. Тя осигурява обмяната на веществата в организма.

Дневнaта нужда от вода варира в зависимост от възрастта, теглото, начина на живот, климата и натовареността /спортуване или не/ на човек. Препоръчително е необходимото количество вода да се определя спрямо телесното тегло, което е 25-30 мл. на килограм тегло. Важно е да пием вода преди да сме ожаднели. Жаждата обикновено е първият признак, който сигнализира за недостиг на течности в организма. Пийте вода често и по малко, като най-полезно е да се пие вода при ставането сутрин.
Съществуват няколко основни вида води: минерална, изворна, трапезна, деминерализирана и естествено газирана минерална вода.

Назад във времето, естествено газираната минерална вода се е ползвала като освежаваща и тонизираща напитка. В кафенетата, ресторантите и магазините в България хората си поръчваха „сода”, като имаха предвид Естествено газирана вода Михалково. В природното си състояние естествено газираната минерална вода съдържа въглеровед диоксид, като количеството му в бутилираната вода, независимо дали е прилагана декантация, е същото като това във водата във водоизточника.

Извирайки на повърхността, газираната вода преминава през различни скали, почви и минерали и поглъща въглероден диоксид (CO2) по естествен път. Уникалният микс от разнообразни и полезни за здравето есенциални компоненти като минерали и микроелементи, в съчетание с естественото съдържание на въглероден диоксид, превръщат газираната вода, каквато е естествено газираната вода Михалково, в освежаваща и тонизираща напитка. Освен това естествено газираните води спомагат за възстановяване на солевия баланс в организма при активно спортуване и действа изключително благоприятно при заболявания на храносмилателния тракт, нарушена обмяна на веществата, бъбречно-урологични и  сърдечно-съдови заболявания, хронични възпаления на венците и много други.

Leave a Reply