Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Червена боровинка – за здрави пикочни пътища

07.09.2014 · Posted in Здраве

Червената боровинка е от семейството на обикновената и синята боровинки. Активните и съставки се наричат проантоцианидини. Те са антиоксиданти, намаляващи податливостта на епителните клетки на пикочния мехур към бактерии. По този начин бактериите губят способността си да се групират и да предизвикват инфекции на пикочния мехур, на уринарния тракт и други подобни състояния.

Инфекциите на пикочните пътища са проблем за милиони жени, които най-често прибягват до антибиотици, за да се справят с проблема. Проантоцианидините в червените боровинки пречат на прилепването на бактериите към стените на пикочните пътища, като променят тяхната структура и способността им за прикрепяне. По този начин тези бактерии се изхвърлят чрез отделителната система, без да причинят инфекция.

Освен при проблеми с пикочните пътища, червените боровинки могат да се използват и при други проблеми. Те са силни антиоксиданти, възпрепятстват окисляването на липопротеините с ниска плътност и намалявар риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Освен това, хининовата киселина, намираща се в изобилие в червената боровинка може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

Смята се , че проантоцианидините, открити в червената боровинка, могат да проявят определена противоракова активност. Все още се изследват всички възможни страни на действие на този малък червен плод, толкова вкусен и полезен за нашия организъм.

Подарете си здраве и дълголетие приемайки този дар от природата !!!

 

Leave a Reply