Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Ръчни инструменти

07.09.2014 · Posted in Услуги

Пневматични ръчни инструменти

Съществуват различни видове пневматични ръчни инструменти, а именно електрически и механични, чието задвижване се осъществява посредстом човешка сила. Съществува обаче и една друга група ръчни инструменти, при които е важно да се отбележи, че сгъстеният с помощта на компресор въздух е всъщност движещата сила. Пневматичните инструменти притежават доста предимства, което всъщност е причината да бъдат толкова широко разпространени не само в професионалните работилници, но вече намират приложение и в по-малките такива. Те представляват едно много добро, сравнително икономично и безопасно решение, с което можете да извършвате инсталационни и къртачни дейности ( миникъртач) и така нататък. Друго важно предимство, на което няма как да не се обърне внимание, е факта, че този вид ръчни инструменти работят без захранване, което автоматично премахва опасността от намокряне, което може да причини токов удар, например и така нататък.

Ръчните пневматични инструменти за задължителен елемент не само в професионалните, но и в малките, непрефесионални работилници, тоест, те далеч не са единствено и само привилегия на професионалистите в тази област.

Видове ръчни инструменти

Към групата на пневматичните ръчни инструменти попадат въздушните компресори, миникъртачи, шлифовъчни, а също и плоскошлифовъчни машини, бормашини, ударни гайковерти, механични тресчотки и така нататък.

Въздушни компресори – предлагат се няколко вида въздушни компресори, като всеки от тях има резервоар, както и компресор с електродвигател за сгъстения въздух, пресостат, служещ за включване и изключване на електродвигателя, също и регулатор на налягането. Не за всички машини от този тип може да се каже, че притежават всички тези елементи. При някои има само наличие на манометър, който служи за отчитане на налягането.

Съществуват, разбира се, и по-леки вариетети на въздушните компресори, чийто резервовар е много по-малък, съответно те са много по-удобни за ползване, пренасяне и транспортиране.

Оттук обаче съвсем не следва, че по-леките въздушни компресори са за предпочитане или притежават много повече предимства, защото компресорите, имащи по-голям резервовар осигуряват еднакъв въздушен поток, налягането е постоянно. Това е особеност на много други ръчни инструменти.

Видът на самия въздушен филтър не трябва да се подминава като елемент при закупуване на въздушен компресор. Целта, за която ще се ползва в бъдеще този вид ръчен инструмент ще определи всъщност и вида му.

Leave a Reply