Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Няколко причини поради, които да започнете да спортувате

07.09.2014 · Posted in Спорт

Дотегнало ви е от еднаквото ежедневие? Ежедневно едно и също – ходите на работа училище,  прибирате се и се “разплувате” пред екрана или монитора. Едно и също всеки ден. А знаете ли, че чрез спортуване можете да промените това сиво и скучно ежедневие? Да, например можете след работа да отидете и да бягате по някой маршрут сред природата или пък да отидете на фитнес център и да се раздвижите, “да изпуснете парата” както се казва. Може би е товарещо физически, но се замислете, колко по-добре ще се чувствате. Освен, че е полезно, то тогава можете да се запознаете и с най-различни хора, да си поставяте различни предизвикателства, като например една моя любима игра “Пирамида”, доста е интересна, изпробвайте.

И така, нека да разгледаме темата за спортуването, за това какво придобиваме от него. Замисляли ли сте се, че неподвижния живот и храната, която приемате, в която нямате представа какво съдържа точно, че не са сред най-здравословните неща. Смесена с алкохол и цигари, Вие просто разрушавате своят организъм. Замислете се над това! А знаете ли, че ако си направите един хранителен режим или поискате помощ за изготвянето му от професионален треньор и започнете да спортувате (дори и непрофесионално и без значение какъв спорт), можете да направите своята имунна система по-силна, а и ще изглеждате по-добре (та кой не харесва поддържани тела). Започнете ли веднъж да спортувате, ще искате да развивате вече постигнатите резултати и ще забравите за мързела и еднообразните дни.

Много от атлетите, дори и тези, които не се занимават по-сериозно, приемат анаболни лекарства, за по-бързото уголемяване на маса или за изчистване на излишните тлъстини. Но това не ви е нужно, за да изглеждате привлекатело. Много добре знаем, че дори и при употребата на един от най-известните анаболни стероиди в средите на тежкоатлетите, като Мъжкия хормон, при неправилна и неразумна употреба, ще си навлечете само нежелани ефекти на организма. Тези напомпващи препарати може да ги оставите на професионалните спортисти. А на вас ви е достатъчно единствено хранителен режим, качествена тренировка и за мераклиите, хранителни стимуланти.

Това беше една къса статия по тема, за която може да се говори наистина много и от части да ви надъха да спортувате (дори и непрофесионално), за един по-различен и здравословен начин на живот.

Leave a Reply