Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

За какво служи съвременния каломаслоуловител?

05.10.2014 · Posted in Услуги

Технологиите и науките не стоят на едно място, а непрестанно се развиват, като така дори през последните няколко години се забеляза истинска революция в тази област, която доведе до усъвършенстването на начините за пречистването на вода. Вече не се налага да използвате септични ями, както са правили вашите баби и дядовци, защото алтернативата на този остарял метод е доста голяма.

Така например, ако сте решили да живеете далече от урбанизираните градове и да се посветите на селския живот, тогава можете да си установите домашни пречиствателни станции. Те не са скъпа инвестиция, а и винаги можете да се съберете с вашите съседи и да закупите едно съоръжение от локален тип, като така да икономисате, но не за сметка на качеството. По този начин няколко домакинства могат да ползват едно пречиствателно съоръжение, като така не само да се грижат за своето здраве, но и за опазването на околната среда. Друг начин, който днес широко се използва за пречистването на водата от попадналите в нея замърсявания, това е съвременния каломаслоуловител. Принципът на работа на тези съоръжения не е никак труден, като днес те най-често се използват в големите цехове, в бензиностанциите и така нататък.

В заключение ще добавим, че този каломаслоуловител от Ecoteem има две секции, като при първата се улавят по-едрите частици, които са попаднали във водата, като например листа, камъчета и други. Втората секция на тези системи се нарича ректификатор, който служи за улавянето на петролните продукти, които са попаднали в самата вода.

Leave a Reply