Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Срамно ли е да носим дрехи от магазин за дрехи втора употреба

03.07.2014 · Posted in Дрехи, Мода, Обувки

Често, когато минаваме покрай някой магазин за втора употреба се чудим „Сега да влезна ли да видя какво има тук? Защо пък да не влезна няма срамно!” или пък „Сега да влезна ли до този магазин? Ооо как ли пък не, аз де не съм човек втора употреба, че да взлизам тук!”

Истината е, че няма нищо срамно в това да влезем, да разгледаме и ако нищо не ни хареса или пък не го почустваме като нашия магазин да си излезем. Магазините втора употреба не са нискокачествени магзаини. Напротив, има стоки в тези магазини, които са по-скъпи от тези с дрехи първа ръка.

Какво предсравляват този вид магазини? Когато хора с по-висок стандарт на живот си закупят някакви дрехи, те ги носят известен период от време, обикновено по-кратък от нормално, защото идва друг сезоон или просто модата се е сменила, а тя се смяна много бързо и точно тези хора дават своите неизносени все още дрехи на магазините за втора употреба.Със закупуването на такива дрехи ние одължаваме и техни живот, а по този начин се грижим и за ограничените ресурси в природа, пестим материали, труд, енергия, оцветители и куп други. Доста често тези стоки са по-качествени от един нискокачествен магазин с евтини дрехи. Разбира се магазините втора употреба трябва да спазват добра хигиена и високо качество на дезинфекция на тези дрехи.

Пазарът е много голям, в днешно време има богат асортимент от стоки, дрехи, обувки, аксесоари и всичко, което му е необходимо на човека. За това и имаме голям избор от къде да пазаруваме, дали е дрехи втора употреба или не, избора е наш. Според възможностите ни определяме и нашите разходи за храна, дрехи, кола, почивки и прочие.

Leave a Reply