Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Колебаете ли се при избора на мъжко яке?

01.21.2014 · Posted in Дрехи

Изборът на мъжко яке за зимата може да се окаже малко по-труден, отколкото първоначално сте очаквали. Това е една от най-популярните дрехи за зимния период, и поради това има наличие на голямо разнообразие на варианти и модели, от които да се избира. И все пак изборът на мъжко яке може да следва няколко основни критерии.

Може би най-важният критерии е устойчивостта му на минусовите температури, които могат да достигнат навън. Живеем в такива географски ширини, че се налага специално зимните дрехи да са студоустойчиви и в същото време да държат телата ни топли. В този смисъл комбинацията с пух и пера може да се окаже един доста добър вариант. Това води до критерия материя на производство. За това от какво е направено якето може да се осведомим от етикета, който задължително се поставя от фирмата производител. Етикетът трябва да ви дава и много друга допълнителна информация, и ако това е направено, то свидетелства за едно качествено производство.

Качеството на самия материал има своето значение. Естествените материали, както и поставяне на вата отвън и отвътре на якето гарантира, че топлината ще се задържа в дрехата, а самият пълнеж няма да стане на бучки.

Друг критерии са качеството на допълнителните аксесоари към якето – ципове, копчета, нитове и др. Те трябва да могат да се закопчават плавно, без да запъват, а също така да се предлагат и като допълнителна резервна част.

При пухените якета също така е важно и теглото. Едно качествено и добро пухено яке би трябвало да тежи около два килограма, не повече. Ако надхвърля това тегло, то това е признак на по-лошо качество на производство или пък говори за загуба на изолационните му свойства.

При избора на мъжко яке, трябва да се обърне внимание и на неговия цвят. За да се покаже стил не е нужно да се залага само на черния цвят. Може да се избере модел в светло или тъмно кафяво, бежово, маслиново. Ако се колебаете, заложете на класическия и елегантен модел, с допълнение от катарами и цип.

Leave a Reply