Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Градът с часовниковата кула, където времето спира

01.21.2014 · Posted in Туризъм

Дом и ловно място на мнозина бележити автори. За Уилям Блейк и Вирджиния Улф например, Лондон крие пребогата история и факти, които биха задоволили и най-жадните за информация откриватели.

Плановете ви за уикенд във Великобритания не бива да се изчерпват само с посещение на ключовите забележителности в столицата. Направете ги максимално увлекателни веднага, след като стъпите на известното летище Лондон – Хийтроу.

Със сигурност сте чували за Биг Бен. Легендарната часовникова кула в британската столица всъщност се казва „Кулната на Елизабет“. Часовникът ѝ е разположен на 54,9 метра над земята, а за направата му са били използвани над 300 парченца млечно стъкло.

Друга задължителна спирка от разходката ви е и кралската опера „Ковънт Гардън“. Построена през 1732г., сцената на кралската опера е показала на публиката гения на мюзикъли като „Суини Тод“ и балетни постановки като „Спящата принцеса“.

Дали разходката из европейската столица би ви задоволила само с посещение на няколко ключови места? Блумсбъри скуеър, чието име носи и философският кръг „Блумбсбъри“, в чиито редици се открояват имена като Вирджиния Улф, Джон Мейнард Кейнс и Едуард Морган Форстър.

Площадът е разположен в сърцето на Лондон, до Ръсел скуеър.

Лондонската разходка не може да мине и без класическите следобедни чаени партита, приъстщи на британците. Ърл Грей с популярни чаени десерти или пък традиционна английска закуска – яйца с наденички и бекон.

Лондон е град с много цветове, лица и аромати. Столицата е и един от европейските мегаполиси, където расата и религията нямат значение.

За ценителите на модерните изкуствата, градът предлага музеи като „Галерия 491“, музеят за дизайн, музеят за модерно изкуство „МОКА“, както и галерията на гиганта „Саачи“. Други интересни сгради са домът на Бенджамин Франклин, къщата на Чарлс Дикенс и къщата, в която известният психоаналитик Зигмунд Фройд и семейството му се местят след нацисткото нападение в Австрия през 1938г. Къщата-музей остава дом за семейство Фройд до 1982г., когато най-младата му дъщеря умира. В кабинета му и до ден днешен се пазят някои от любимите му автори и поети като Шекспир и Гьоте.

Leave a Reply