Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Закупуване на интериорни врати

09.21.2013 · Posted in Строителство

Ако сте решили да купувате интериорни врати, за да ремонтирате старото жилище, или пък, ако се нанасяне в ново, то вие ще разполагате с богат избор от модели и дизайни за врати. Една интериорна врата освен своята обичайна функция да разделя помещенията има и множество други – освен че може да окаже влияние върху редуцирането на разходите ви за отопление или охлаждане, една интериорна врата играе важна роля в дизайна и обзавеждането на вашия дом. Заедно с това интериорните врати могат да бъдат избирани съобразно нуждите ви и спрямо много фактори (например по-специфични) като звукова изолация (за музикални инструменти и т.н.), или пък, ако търсите сигурността (пожароустойчиви врати и т.н.).

 

Интериорните врати се изработват от множество материали, като най-често това са дървото, стъклото, метал, пластмаса и мн. др. Заедно с това много често за изработката на интериорните врати се смесват различни материали – като например комбинация от стъкло, дърво или др. Как да се комбинират материлите зависи от вашия личен вкус, както и от това какви дизайни се предлагат за съответния модел врата. В най-добрия случай просто разгледайте каталога и ако там няма точно това, което търсите, вече можете да се консултирате с фирмата, за да видите дали могат да намерят решение на вашите нужди.

Тъй като дървото е най-предпочитаният и разпространен материал за направата на интериорна врата, ще се спрем за кратко на него. Причината за широката популярност на дървото се дължи на факта, че лесно се съчетава с всеки тип интериор – естественият материал придава много по-уютен вид на дома и изработената в определен дизайн интериорна врата може да придаде автентичен и традиционен вид на жилището. Моделите, които се предлагат, са много – като се започне от окачените врати и се мине през френските двойни врати или пък плъзгащи се врати. Също така за дървените интериорни врати се предлагат и богат набор от цветове, така че интериорната врата да си отива със стените и цялостното обзавеждане.

 

Както ви споменах, интериорните врати могат да са изработени от стъкло и дърво, като можем дори да дадем пример с такъв вид интериорна врата, а именно френските. Този вид врати са двукрили и създават невероятен естетически вид, тъй като дори затворени те позволяват на слънчевата светлина да влезне във вашия дом. Заедно с това при зимните студени дни ще затоплят стаята много по-лесно, така че можем да кажем и че са енергийно ефективни. Като цяло остъклените врати са много подходящи именно поради факта, че позволяват на светлината да влезне в дома и откриват възможност за хубава гледка от вътре в стаята. Друг популярен тип интериорни врати са плъзгащите се. Те се отварят хоризонтално и затова са много пространствено икономични и компактни. Също като френските врати плъзгащите се могат да са изработени от дърво или стъкло и най-често рамката е дървена, а останалата част от вратата е стъкло, което може по ваш избор дори да е матирано.Разбира се плъзгащите се врати са изработени изцяло от дърво или ПВЦ – това най-вече зависи от нуждите и желанията ви. Ако например искате да поставите такъв тип врати в килера, то стъклените не са най-добрият избор. От друга страна за банята матираното стъкло е много хубав избор.

 

Кой вид интериорна врата ще изберете зависи предимно и изцяло от вас – най-важното е тя да ви харесва и да се вписва в останалия интериор, а другото е въпрос на личен вкус.

За повече информация,  моля посетете arcoma-bg.com.

 

Leave a Reply