Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Знаете ли разликата между натурален и синтетичен парфюм?

08.27.2013 · Posted in Други

Всички видове парфюм се приготвят с помощта на извлеци от масла. Тези масла пък от своя страна могат да се добият от естествени или от синтетични източници.За да направите най-добрия избор при покупката на парфюм е необходимо да познавате добре продуктите предлагани на пазара и да осъзнаете разликата между синтетика и естествени продукти. Това ще ви помогне да изберете артикул, който ще служи максимално добре и ще приляга на вашите индивидуални нужди.

Натуралните и синтетични източници се използват при производството на парфюм, като влияят пряко на характеристиките на аромата.

Ето нещо повече за източниците от природата:

Парфюм от естествени продукти

Крайният резултат при аромата на парфюм от естествени продукти зависи от времето и мястото, в които са добити, както и от начина, по който продуктът се екстрахира от суровината.

Що се отнася до естествените продукти, е много е трудно да създадеш синтезиран продукт с един и същ аромат през годините. Производителят на парфюми трябва “ръчно” да балансира естествените вариации на съставките, за да се поддържа качеството на артикула.Често недобросъвестни доставчици фалшифицират действителните суровини чрез промяна на източника (добавяне на жасмин) или съдържанието (добавяне на линалол), надявайки се да увеличат нивото на печалба.

Състав – парфюмът от естествени източници съдържа много различни органични съединения, всяко от които се добавя за постигането на различни нотки и цялостен аромат. Тези натурални вещества имат дълга история на употреба, затова е лесно да се определи дали те са безопасни, или не. Възможни са обаче, алергични реакции.

Аромати – уханието на дадения парфюм напомня произхода на своя материал, въпреки че екстракцията може да обхване по-различен “слой” на аромата, в зависимост от начина, по който се обработват ароматните съединения.

Като цяло ароматът на натуралния парфюм се характеризира със задълбочени и съставни нотки, леко ухание, с фини нюанси.

Цена – тя зависи от метода на екстракция. По принцип тези видове парфюм са считат за по-скъпи, но отново всичко зависи от качеството и оценката на труда.

Leave a Reply