Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Флората на Турция и Тунис

06.14.2013 · Posted in Туризъм

Флората на Турция и Тунис

Има места по света, където са откри е голямо разнообразие от растителни видове като например  от субтропичните до умерените и от пустинните до алпийските. В страна като Турция в планините и по конкретно в южна, и югозападна и северна Турция има много  обширни иглолистни насаждения, които са  с търговско значение, както  и широколистни гори. Няма да съжалявате ако решите почивката си да прекарате на море в турция, където и в югозападните части от страната има много от  женското биле, червена лисица, газела,дива маслина, дъб, а ако говорим за  животинските видове, то там  преобладават сърна, елен лопатар, диво прасе, източен муфлон, заек, турски леопард, червен елен, кафява мечка, дива котка, рис, видра, язовец белка, златка и какви ли не животни. А с  търговска цел се отглеждат  и пчели както и  копринени буби.

Друго красиво кътче на нашата Земя е  и фауната на Тунис , която в сравнение с Турция е сравнително бедна. Ако сте решили да отидете на почивка Тунисв  по – планинските райни на северен Тунис можете да се срещнете животни като глиган,  пантера, муфлон. А като за полупустинните райони са характерни по – дребните хищници като  чакал, пустинна лисица-фенек, ивичеста хиена,  змии и видове гризачи. За жалост голяма вреда на селското стопанство причиняват  и прелетните скакалци. Има страшно много  водоплаващите птици, които на почивка Тунис можете да видите . Най-голямата река е Меджерда, вливаща се  в Туниския залив.

Leave a Reply