Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Произвеждането на бялата видима светлина

Произвеждането на  бялата видима светлина

Относно осветлението, което използвате може би си задавате много въпроси, някои от които е:  Наистина ли тези спираловидни  тръбни лампи, които са с поне  80% по- спестяващи енергия от старите, могат да увредят здравето? Трябва да знаете, че компактните флуоресцентни лампи , които са  най-разпространените и достъпни от към цени  от енергоспестяващите, могат да работят в опростен вид по определени начини, като например: токът от самата мрежа влиза в стъклената тръба със смес от газове, , както и  живачна пара, като по този начин ги кара да произведат ултравиолетовата светлина. Много често се ползват вече икономични лед крушки, които са за предпочитане особено ако лампите светят постоянно.Може да е невидима за човешкото око,но тя  възбужда флуоресценция в тънкото фосфорно покритие от самата вътрешна страна на тръбичката, като по този начин произвеждай бялата видима светлина.

Според Британска агенция, която е  за защита на здравето,  9 от 53 тествани от нея енергоспестяващи лампи излъчват UVC светлина . Някои твърдят, че дори и икономични лед крушки могат да доведат, до  състояние на кожата, подобно на слънчево изгаряне, което е немислимо, и ако се поинтересуват еповече дори ще видите и плюсовете от тях. В 21 век имаме избора да сложим икономични лед крушки и да спестим част от годишните си разходи по електричество.

Leave a Reply