Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Летищата и техните територии

ЛетищаПо света вече има много места, където пространствата са облагородени по такъв начин, че дори само престоят в тях може да донесе вдъхновение и чувство за удовлетворение.

Умелите дизайнерски решения на много от световните емблематични публични пространства отдавна са част от картите на любителите на обогатяващите пътешествия и любопитни места. Летищата не правят изключение от тези пространства, напротив, те са голяма част от тях.

Град градина и още нещо

Летището Чанги в Сингапур е преустроило своя Терминал 1 на базата на тематичната концепция за тропическа градина, която изцяло се вписва в небезизвестния прякор на Сингапур – Град градина.

Летището планира предстояща мултифункционална експанзия на териториите в рамките му, като предстои проектът да включва офисни сгради, хотели, конгресни центрове, медицински заведения дори казина. На територията на летището ще има и специални зони за свободна търговия, както и развлекателни и увеселителни паркове. Изброените съоръжения ще бъдат построени вътре в самото летище или съвсем близо до него, като се очаква всяко от тях да генерира нови източници на приходи и да увеличи оборота на компанията, която управлява летищната територия.

Нововъведенията ще бъдат и в основата на опитите летището да се превърне в бизнес и туристическа дестинация само по себе си, каквито примери вече има за подобни територии.

Разширението на Инчън в Сеул.

Колкото и внушително да звучат гореизброените планове, има едно световно летище, което разчупва и най-смелите представи за трансформация на пространства. Става дума за плановете за разширение на международното летище Инчън, Сеул.

Летището, което е било избирано в четири поредни години за “Най-добро летище в света” от Международния съвет на летищата планира да преустрои територията си във въздушен град (т.нар. “Air City”).

Проектът цели привличането най-вече на туристи от Китай и Япония и ще включва търговски площи, офис сгради, апартаменти, яхтено пристанище, моден комплекс, със специални подиуми и други съоръжения. От Инчън също наскоро обявиха плановете си да се сдружат с група инвеститори. В резултата на партньорството се очаква да бъде създадена дестинация за отдих и развлечение на стойност 290 млрд. долара. Планираната площ ще бъде три пъти по-голяма от Макау.

Източник – http://eftinihoteli.net/

Leave a Reply