Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Каква да е дължината на роклята?

06.28.2013 · Posted in Дрехи, Магазини, Мода

Една от големите дилеми при избор на рокля е с каква дължина да бъде тя.

Когато работите в офис или сред много хора, не е препоръчително да носите прекалено къси рокли или поли, поради това че подобно облекло се възприема като прекалено предизвикателно и в някои случаи крайно неуместно, особено когато става въпрос за бизнес комуникиране и официални срещи. Колкото и да обичате мини дължините и да искате да показвате изваяните си крака, по-добре носете любимите си къси поли, когато излизате на кафе с приятелки или на дискотека, а запазете по-строг външен вид в офиса.

Едно от грешките, които допускат много дами е да надценяват фигурата си и да си позволяват дължини, които не им отиват. Ако краката ви не са достатъчно стройни и слаби, по-добре изберете дължина на рокля около и под коленете, за да прикриете недостатъци като бричове и по-закръглени бедра. В случай, че страдате от разширени вени или имате видими капиляри и венички по краката също не е естетично да носите къси дължини. Подходящите поли и рокли за вас са тези до и около глезените. Ако все пак искате по-минималистични модели, съчетайте ги с клин или плътен чорапогащник.

За спортните натури са подходящи дрехите „две в едно” и по-точно клинове, към които има пришити къси поли на принципа „прегърни ме”. Можете да разчупите стереотипа и да носите по-ярки цветове като зелено, синьо, оранжево и лилаво, стига фигурата ви да позволява прилепнали дрехи, разбира се. За лятото изберете клинче до коленете, а за зимата по-плътен спортен бридж, покриващ глезените.

За вечеря и официални събития си остава най-подходящо да носите елегантна официална рокля. Обикновено те са дълги до земята и приковават погледа с пришити перли, камъни и мъниста. За събития като коктейли, сватби и други можете да изберете рокли със шлейф.

Leave a Reply