Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Изгаряне на крак

06.19.2013 · Posted in Здраве

То днешно време да не се изгори човек просто …

Ще ви разкажа една малка исторйика. Петък си изгорих кракът с ауспуха на мотора на приятел – общо взето пиянски изпълнения. Айде събота и неделя пасувах с болниците и лекарите но в понеделник, след 48 часа неспане, реших да отскоча до спешното на Пирогов (след като всички приятели ми се накараха че не правя нищо по въпроса) да ми кажат какво е дережето.

И там като ме видяха … Лекарчето ми съобщи че съм с прекъснати здравни – трябвало да плащам не знам си колко време назад,  а то било задължително да платя защото щяли да ме хоспитализират за 4 дена за да ми направят операция по спешност. Добре де, ква операция какви 5 лева – нищо не разбирам. Докато стигна дотам си ходех и всичко ми беше наред – след като стигнах изведнъж умирах 😉  Обадих се на един вътрешен човек – дойде, погледна ме и каза че можело да се прави операция но не била особенно необходима. Можело с сребърни лепенки да се лекувам – за две седмици щяло да ми мине (през два дена се сменят тия лепенки). Лекарчето ми съобщава че ще ми напише рецепта за тия лепенки – да ходя да си взема от някоя близка аптека че те само около тях продавали. Можело само ако после се върна той да ми я сложи – много било сложно като процедура ! И сега стигаме до цената на мероприятието. Лепенката била от порядъка на 47 лева или нещо подобно – поставянето и било (всеки път) по 25 лева. Сменя се през два дена. Хмм, я да го сметнем сега какво се получава –   14 / 2 = 7.  7 х 47 =329лв + 25 х 7 = 175лв

Това цялото прави 504 лева за двуседмичното мероприятие (слагане на лепенки и закупуването им).

Сега да видим какво се случи в действителност.

Полудях заради този крешящ за пари човек и реших че повече в Пирогов няма да стъпя. Поръчах си едни лепенки (AtraumanAG) от аптеката до 4-то районно – струват 10.82 лв трите броя ! Вчера една приятелка ми проми кракът, днес аз си го промих, лепнах си лепенката и общо взето изгорялото си оздравява с пълна сила !!!

Всичкото това беше за да се оплача от здравната ни система и рекетьорите които работят в нея. Тука човек ако слуша лекар какво му говори директно си влиза в болница и го оперират за нещо – а то реално погледнато надали ще е необходимо но важното е лекарчето да си вземе кинтите.

С две думи – лекувайте се сами. Надали ще си навредите повече от колкото ако стъпите в Пирогов

(и финансово и здравословно)

Leave a Reply