Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Реклама в Google AdWords

В условията на икономическа криза голяма част от българските фирми съсредоточиха вниманието си към намаляване на разходите си. За съжаление почти винаги те намаляваха бюджета за реклама, може би, защото са свикнали да използват други методи за рекламиране – радио, телевизия, които изискват значителни инвестиции.

С навлизането и популяризирането на Google AdWords, като основен инструмент за интернет рекламиране, казаното по-горе остана мит. Защо интернет рекламиране? Отговорът на този въпрос се крие в това, че голяма част от българите прекарват времето си в интернет, което означава, че рекламното послание ще бъде видяно от безброй много потенциални клиенти. Разбира се предимствата от използването на Google AdWords далеч не спират дотук. Всяка една бизнес организация има реалната възможност да постигне маркетинговите си цели посредством използването на интернет пространството. Чрез интернет рекламите може да се популяризира своя уеб сайт, нови или утвърдени вече продукти, или пък услуги, по много достъпен начин – без значителни инвестиции. Системата дава възможност това да се осъществи чрез CPC-рекламите (Cost Per Click), което е и най-голямото й предимство. Положителните черти на CPC-рекламите са:

– По-евтини са- заплащането става на клик т.е. едва когато потенциалният потребител е кликнал и видял рекламата, в противен случай не се заплаща;

– Ефективни – водят до най-добри резултати в сравнение с другите форми за интернет рекламиране, като имейл маркетинг, контекстна реклама и пр.

– Таргетирани са – отговарят единствено и само на потребителското търсене.

– Измерими са.

За да бъдат постигнати оптимални резултати от съществено значение е да бъдат формулирани целите на рекламната кампания. Какво в крайна сметка искаме да постигнем? Имидж, по-голям трафик към уеб сайта, ръст на продажбите каквото и да е, трябва да има дефинирана цел.

Особено внимание трябва да бъде обърнато и на ключовите думи т.е. думите, които потребителят пише в търсачката.

Не всеки обаче има необходимите знания и умения да си направи интернет реклама сам. Затова е необходимо да се използват услугите на рекламни агенции. Web Motion е компания, в която работят сертифицирани специалисти, с богат опит в сферата на интернет рекламата. Посредством използването на услугите на агенция си гарантирате най-добрата интернет реклама.

В заключение мога да кажа, че всяка фирма, която иска да „жъне” успехи от своя предмет на дейност трябва да присъства по един или друг начин в интернет пространството. Интернетът продава! Добре разработеният уеб сайт, добрият дизайн, правилното му позициониране и използването на услугите на Google AdWords са предпоставки и Вие да продавате!

Leave a Reply