Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Как да учим чудждоезикови думи лесно

04.06.2013 · Posted in Образование

Трудно ли ви е да научите някои или повечето от думите в английския, немския или испанския език? Много срещат затруднение при изучаването на чужд език. Всички учители ни учат на граматика и ни дават значението на думите, ни никой не ни обяснява как да научим тези думи по-лесно и за дълго време! Има няколко метода за по-лесно изучаване на чуждите думи при езиковото обучение. Някои от тях си знаем, а друго може би ще чуете за първи път.

Първият метод е често срещан и го знае всеки, а именно повтарянето. Ако напишете една дума 100 пъти например няма как да не я запомните. Да, но всъщност често запомняме нейният спелинг – как се изписва особено що се отнася до английския, при който повечето думи се пишат по един начин, а изговарят по друг. Този метод обаче не ви гарантира, че запомните значението на самaта дума.

Всъщност за да запомните сaмата дума, а не само спелинга, при езиковото обучение действа с особена сила метода на сугестопедията. При този метод обвързвате думата с някаква емоция или представа или спомен или асоциация. Това действа на паметта за дълго време!

Този „емоционален” метод се използва при изучаването на чужд език в детските градини  и при почти всяка лятна занималня. Там думите се подават на децата под формата на игри и песнички като обвързват думата с жестове и танци имитиращи значението на думата.

Leave a Reply