Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Икономиката на Тунис

04.16.2013 · Posted in Култура, Обяви, Туризъм

Икономиката на Тунис

Тунис е една аграрна страна с по-развита промишленост главно – добивна. Самото правителство води политика на една  по ускорена индустриализация. След 1962 година  така нареченият курс на икономически либерализъм се променя, като  се разширява и икономическата намеса на самата държава чрез въвеждането на елементите на планирането, разширяване на транспорта и финансите, както и в  държавния сектор в промишлеността,  създават се  кооперативи в селскотостопанство.Ако още не сте решили къде да си починете през лятото, то почивка Тунисще ви се отрази страхотно, особено познавайки икономиката им.От към 1969 година отново се дава един простор на либерализмът  и на политиката на така наречените отворени врати за частният сектор , като се създават на частни, дребни и средните предприятия и благодарение на това  широко привлича и  в икономиката на чужд капитал. Същевременно се запазва практиката на програмирането на основните икономически показатели както и активното участие на държавата в силно инвестиционната дейност и се развива в защита на националният капитал от външната конкуренция,за  почивка Тунис разбира се тази информация не ви е нужна, но от обща култура е добре да знаете.

Селското стопанство е един от най-важните отрасли в туниската икономика. В него  е заето повече от 50% от по – активното население , което осигурява до 40% от експортните постъпления на цялата страната. Темповете на производство нарастват, но те все още значително изостават от растящите потребности на населението. И за  почивка Тунис не е време да се чудите, а направо да стягате куфарите, разкошна природа и магазини за пазаруване.

Leave a Reply