Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Рискове при покупка на резервни части втора употреба

Повечето шофьори са се изправяли пред дилемата дали да купят резервни части втора ръка за автомобила си или да заложат на нови такива. Независимо дали карате автомобили Лада или коли, произведени в Германия, Корея или Япония, не сте застраховани от непредвидени повреди по вашето превозно средство. Когато обаче сте притиснати от най-различни сметки и трябва да плащате какво ли не, последното което ви трябва е да давате пари по ремонти и покупки на резервни части и именно в това положение изниква възможността да спестите някой друг лев чрез покупка на авточасти втора ръка. Но какво рискувате с монтирането на стари авточасти на вашия автомобил?

На първо място няма как да сте сигурни в качеството, което получавате за парите си и ако се окаже, че частите, които сте купили не са нужното ниво, ще ви излезе доста по-скъпо да купувате нови. Казано с други думи, възможно е да платите два пъти, вместо с еднократна инвестиция да решите проблема. Наред с това не бива да се пропуска факта, че всичко това ще ви изнерви, а и ще си загубите времето в монтиране и демонтиране на некачествените части. Извод – ако цените времето си и искате да решите техническите проблеми на вашите автомобили Лада или която и  да е друга марка, заложете на нови оригинални резервни части, за да нямате главоболия.

Вторият риск при покупка на резервни части втора ръка се крие в цената. Да, със сигурност дилърите на употребявани резервни части за автомобили Лада ще ви уверяват, че цените при тях са възможно най-ниски, а качеството гарантирано, но е необходимо да имате добра база за сравнение на цените, защото често се случва да се намерят нови части на съвсем близки цени до тези, които са втора употреба.

Leave a Reply