Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Известни напитки в Турция

Известни  напитки в Турция

Едно от известните техни специалитети е Kefir, който се  приготвя  със зърна от кефир както и с мляко. Друга по – важна безалкохолна напитка  е – Şalgam suyu, като тя се прави от чрез комбиниране  с кебап и се  поднася заедно с ракия. Планувайки море в турция няма как да останете гладни, в това трябва да бъдете сигурни.

В туската кухня през зимата е по специфично да се сервира  Sahlep друга любима напитка , в която има повече канела. Интересното за това растение, е че се извлича от корените на диви орхидеи и често  се използва и в турският сладолед. Това е много популярна напитка в Западните части на  Европа. Шербет също е предпочитан вид  сироп, който може да се е направи  от голямо  разнообразие от видове съставки, най- вече с  плодове, билки или цветя. Като пример може да кажем  крушата, ягодата или дюля,  ябълка, череша, оранжево, розови листенца нар, женско биле и подправки, шипки . Желателно е Шербет да се пие, разреден с по студена вода. Ще прекарате незабравимо море в турция с различни видове коктейли.Като вид сладко освен известната баклава, много се търси и цени kadayif – кадаиф – който е смес от орехи и много зърнени култури заедно  в мед. На видове халви може да се пренаситите и от  море в турция, може да се върнете с килограм от горе.

Leave a Reply