Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Маска Volto или Dottore във Венеция

01.26.2013 · Posted in Туризъм

 

Маска Volto или Dottore във Венеция

Още през 11 век идеята за карнавал започва да се разпространява и  разцъфтява. Точно това е времето, когато  градът се обръща към  така наречената философия на удоволствието. Всички млади и богати благородници започват да демонстрират преклонението си пред именно това удоволствие, като се  отърсват от срама и установения до тогава морал.

В символ на епохата се превръщат изключителните картини на художника Франческо Гуарди както и дневниците на прелъстителя Джакомо Казанова. Ако планувате почивка за карнавал Венеция 2013 може да изберете маски като:
Volto или наричаната  Larva , които са най-популярните маски за карнавала. Те представляват проста бяла маска, придаваща загадъчен и малко по призрачен вид. С  овална по форма и покрива цялото лице с отвори само очите.  Преди време са били  носени от слугите в миналото и поради това се наричат още “градска”.
Друга маска, която можете да изберете за карнавал Венеция 2013 е Dottore Peste , която е най-модерната карнавална маска. Има  голям остър нос и е отворена  за очите с маска за прикриване на някакви белези през едното око. Била е вдъхновена от лекарите, които посещавали болните от чума. Един великолепен град,който си струва да се разгледа от близо особено по времето на карнавал Венеция 2013 който наближава така бързо.

Leave a Reply