Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Малка част от Турция

01.04.2013 · Posted in Туризъм

Малка част от Турция

Босфорът е проток , който разделя двата континента , Азия и Европа. Там можете да видите една от най-великолепните и силни гледки в света, самият разкриващ се хоризонт на Истанбул, чудесна дестинация за екскурзии Турция, няма да сгрешите ако отидете там. Пред погледът ви ще се издигнат едни величествени сгради, които датират от 19-ти век и самият дворец Долмабахче. Спокойно може да се насладите и на забележителният дворец Бейлербей, има и множество китни селца, които са изпълнени с рибни ресторанти и замъци, които са построени от аристократите през далечният 19-ти век.

Друго прекрaсно място за почивки е Кападокия, която се намира в югоизточната част на Анкара, и отново е с историческа област. Красив сюрреалистичен пейзаж, с разкошни изтъкан от скали, зъбери и много стръмни склонове, можете да наблюдавате.Любителите на печери, могат да видят и сложните пещерни системи, които са били подслон, години наред на много поколения преследвани заселници. Парк Гьореме, който е в Списъка на световно културно и природното наследство на ЮНЕСКО, е известен с над 29 – 30 удивителни скални манастир и църкви с интересни стенописи. Важен фактор е това, че има над 390 – 400 подземни града, като 2 от най-големите и завладяващи са Деринкую и Каймакли, разполагащи с над осем етажни жилищни системи, обществени стаи и улици, както и комплекси от апартаменти, които приютяват хиляди хора.

Leave a Reply