Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Коледни покупки из Европа

01.31.2013 · Posted in Туризъм

Билунд, ДанияНяма какво да се чудите, ако все още не сте започнали шопинга си за Коледа в България, то въоръжете се със самолетни билети към някоя от дестинациите, които ви предлагаме. Не забравяйте и празничното си настроение.

Билунд, Дания

Билунд не е просто една от онези странни дестинации, до които Ryanair предлагат полети, а нещо много повече. В Билунд е датската Legoland. В увеселителния парк всяка година се организира специален коледен пазар. Различните тематични паркове сами по себе си са идеален подарък, затова можете да помислите не само за покупки там, но и за кратка ваканция с цялото семейство на това забавно място.

Бремен, Германия

В периода от 29 ноември до 23 декември в Бремен се организира прекрасен базар по случай Коледа. Наистина, едва ли има по-добро място от Германия, където можете да се отдадете на коледно пазаруване и на чаша греяно вино едновременно. Освен примамващи стоки, пазарът в Бремен предлага и истински средновековни таверни. Преживяването си струва, затова потърсете полети до Бремен идния месец, няма да сбъркате.

Брюксел и Шарлероа, Белгия

Ако търсите истинско коледно преживяване и пазаруване в удивителна атмосфера, намерете време, някъде между 30 ноември и 6 януари да посетите Белгия. Пазарът на Брюксел е един от най-големите в страната. Дълъг е 2 км и разполага с над 250 сергии, които продават какви ли не сезонни сувенири. Тук, освен панаир, има и огромно количество коледни светлини и украси, подходящи за една незабравима Коледа. Едва на 45 мин. полет оттук е и градът-община Шарлероа. Там си имат собствен празничен пазар, който се провежда от 12 до 24 декември. (http://bg.wikipedia.org/wiki/Брюксел)

Амстердам, Холандия

Ако търсите изобилие от коледни пазари, ще го намерите в Холандия до 13 януари. В Амстердам има не просто един коледен пазар, а цели 26! Освен многобройните пазари, отрупани със сергии, за празничната атмосфера се грижат и атракции като пързаляне с кънки например. Тук е и мястото да опитате холандски понички, т.нар. olibollen. Те приличат на кръгли мекички и, колкото и нездравословни да ви изглеждат, не ги пропускайте. Ако си търсите извинение, веднага ви предоставяме – традицията повелява, че oliebolen отблъскват лошите духове.

Източник: http://evtinibileti.net/

Leave a Reply