Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какви детски стоки за хранене са необходими за бебетата?

01.21.2013 · Posted in Полезно

За всяко малко дете идва момента, в който то започва да се опитва да се храни само. Самостоятелното справяне с тази наглед лесна задача отнема доста време на децата и те трябва да разполагат с подходящи за тях детски стоки, като лъжички, вилички и чинийки, тъй като тези за възрастните не са подходящи, дори са и опасни. С оглед на това, вие трябва да осигурите на вашите деца подходящите прибори, с които да преминат през тази трудна начална фаза.

Чаши

Бебетата не се раждат научени да пият от чаша – те първо трябва да се научат. Родителите трябва търпеливо да опитват с различни видове чаши, преди тяхното дете да успее да го направи. За да не се получава разливане на течности из цялата къща, най-добрият спасител на положението е неразливащите се чаши. Те са много добър начин за привикване с пиенето на течности без биберон, плюс това са с ярки цветове и весели картинки, което се харесва на малчуганите.

Помислете за следните фактори при закупуването на този тип детски стоки – лекота при отпиване и дали има вероятност да се получи теч. Тези чаши, които са с вакуум вентил не позволяват на течностите да изтичат, но пък затрудняват децата при отпиването. Обикновените вентили са лесни за употреба, но пък има опасност от изливане на течността.

Най-новите модели на неразливащите се чаши имат гумен накрайник, който позволява плавно преминаване от биберона към чашата, а за по-големите деца накрайникът е по-твърд. Друг вариант е чашата със сламка, като с нея се пия много лесно, а течностите е много трудно да се излеят, дори и при силно клатене.

Трябва да съобразите чашите и с възрастта на детето. Някой марки имат специални чучури за бебета до три месеца, въпреки че е по-нормално да се даде чаша на бебетата, които са на 6 и повече месеца. Много често родителите използват тези детски стоки чак до втората година, заради по-голямата чистота и избягване на течностите по килимите и покривките.

Съвет: Започнете използването на неразливащите се чаши чак когато детето ви започна да хваща по-стабилно предметите.

Сервиз

След като бебето ви започне да се храни с твърди храни, вие трябва да му осигурите и подобаващите детски стоки, като прибори и чинийки. Те не трябва да са от метал, защото трябва да са леки и достатъчно безопасни. Някой от чинийките са снабдени с вендузи, които се залепят за масичките на бебешките столчета за хранене, което предотвратява тяхното преобръщане. Можете да започнете да използвате тези детски стоки при възраст между 4 и 6 месеца.

Що се отнася до приборите, тези които са предназначени за бебетата са с мека силиконова обвивка, с което се предпазват нежните бебешки венци. Има такива, които са чувствителни към температурата и променят цвета си, което може да ви подскаже, че храната е гореща и може да изгори детето ви. Приборите за самостоятелно хранене имат широки или извити дръжки, което улеснява използването им. Обикновено децата започват да се опитват да хващат сами лъжиците след навършването на 6 месеца, така че им осигурете цветни и безопасни прибори.

Всички тези детски стоки за хранене може да намерите на baby.galix.bg/аксесоари/продукти-за-хранене

Leave a Reply