Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Ремонти на улици в Пловдив

12.12.2012 · Posted in Други, Строителство

Пловдив е втори по големина град в България с население над 330 000 души и още повече в областта. Това означава, че по пловдивските улици ежедневно минават над 100 000 автомобила. Кой с личната си кола, кой със служебната, или с автобусите (много от които в града карат така, че задръстват още повече движението) се придвижва в Пловдив.

Много от тези хора са в Пловдив, когато не е топло. От началото на юни до средата на септември обаче заведенията и улиците в Пловдив остават почти празни. Тогава е подходящото време да се извърши ремонт на улиците в Пловдив. Тогава има много малко автомобили, няма задръствания и дори да се затворят един или няколко булеварда за ремонт Пловдив не биха го задръстили толкова много колите от трафика. Дори някой или два от основните булеварди като бул. 6-ти Септември, бул. Христо Ботев, бул Цар Борис III, бул. Руски, бул. Васил Априлов и булевард Източен да бъдат затворени заради ремонт, колита ще продължат да се движат без да имат особено сериозно закъснение и да влизат в огромни задръствания.

Общинският съвет на Пловдив обаче взе друго решение. Да започне ремонти на основни булеварди в Пловдив в края на месец август. Когато градът отново се напълни с хора и коли и се оживи се правеха ремонти на 2 успоредни булеварда в район Централен на Пловдив – Христо Ботев и бул. 6-ти Септември . Успоредната уличка между тях двулентовият градски път – улица Гладстон е единствената алтернатива, която не кара колите да обикалят много по-дългите маршрути на север от река Марица и на юг от Централна ЖП гара и релсите за влакове.

Основният проблем е, че ремонти не се извършват, когато е необходимо. Дали заради мудното взимане на решения от община Пловдив или за нелогичното отдаване на средства от държавните фондове за ремонти на градската инфраструктура.

Друг често срещан проблем е, че след ремонт на улица в Пловдив нопвият асфалт се разбива за да се ремонтират или инсталират тръби за парно, газ, ВиК или канали за кабели. Така многото вложени пари за равни и гладки пътища остават хвърлени на вятъра.

Leave a Reply