Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Италиански прелести

12.12.2012 · Posted in Почивки

РимВечният град – вечната мечта за всеки, изкушен от история, мода, кулинария и безброй други прелести. Рим е прекрасен град, в който времето за престой никога не стига. Затова пътуванията дотам по възможност трябва да бъдат добре планирани по отношение на посещенията на забележителностите и другите места, които искате да видите и усетите.

Опитните туроператори казват, че критичният минимум за посещение на италианския град е 7 дни. В тях се предполага, че можете без лудо препускане да обходите поне няколко групи забележителности.

Естествено всеки сам решава как да разпредели времето и финансите си. Никой не е казал, че тези дни трябва да бъдат последователни. Особено ако сте на принципа на почивките с евтини самолетни билети, чиито промоции можете да намерите навсякъде. Дори и за един уикенд, мисията е възможна. След това просто трябва да намерите отново някоя изгодна оферта и да отдадете дължимото на Рим с още няколко дни престой.

Вижте няколко идеи, които задължително да включите в плана си както за кратък уикенд, така и за по-дълга почивка в Рим.

На лов за красоти

В Рим има безброй големи забележителности, между които не бива да пропускате: площада Свети Петър (ит. Piazza San Pietro), Пиаца Навона, Колизеума, колоната на Траян, Фонтанът ди Треви, удивителната златна статуя на Марк Аврелий, Пантеонът. .. списъкът може да продължи до безкрай.

Добрата новина за посетителите за кратко време в Рим е, че тези забележителности са разположени близо една до друга и можете лесно да се справите с обхождането им в рамките на един уикенд.

Разбира се, в Рим човек винаги открива по нещо ново, с всяко посещение. Ако решите все пак да се посветите и на галериите и музеите в Рим, не само е добре, но е и задължително да планирате престоя си, особено ако е кратък.

Например, съкровища в Галерия Боргезе, които се намират във Вила Боргезе, можете да видите само след предварително записване. Красотите на това удивително място се нуждаят от поне два часа – толкова е и продължителността на обиколката на една група от 50 човека, които управата на музея пуска наведнъж. Удобството тук е, че можете да запазите посещението си на сайта на галерията, за да не разчитате на случайно влизане, което е почти невъзможно.

Leave a Reply