Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Ryanair забъркан в нов скандал

11.12.2012 · Posted in Туризъм

Една от най-известните нискотарифни авиокомпании, опериращи на територията на Европа, Ryanair, отново се оказа забъркана в скандал, който този път може сериозно да навреди на репутацията й. Дама от Великобритания публикува своето оплакване на Фейсбук страницата на фирмата, което е пряко свързано с таксите, които налагат на клиентите си. Сюзи Маклауд е трябвало да плати €300 допълнителен данък върху вече закупените си самолетни билети от Испания до Великобритания.

Ryanair

Причината била, че забравила да принтира бординг пасовете за себе си и своето семейство преди да пристигнат на летището. 5-членното и семейство е било принудено да заплати прекалено солена сума за своята разсеяност. Маклауд твърди, че е абсурдно принтирането на няколко хартийки да и струва €300 и е силно възмутена от принципите на компанията. Според нея, Ryanair може да загуби огромна част от клиентите си, ако не промени правилата, по които оперира.

В нейна полза говорят и всичките 350 000 човека, които са подкрепили оплакването и в известната социална мрежа. От самолетния гигант все още не са дали изявление по случая. Предполага се, че това се дължи на изключително внимателният им подход, целящ да не обиди нито една от засегнатите страни.

Техните действия в случая са от голямо значение, тъй като прекалено много хора вече са застанали на страната на Сюзи. Всяка грешна стъпка от страна на компанията би могло да се окаже фатално по отношение на задържане на лоялните им клиенти.

И докато те може и да преглътнат наличието на само една тоалетна на борда на самолетите на Ryanair, което фирмата въведе в началото на 2012 г., то абсолютно сериозното оплакване на майка на няколко деца, която е трябвало да плати €300 допълнително, за да ги заведе у дома, е вече прекалено.

За авиокомпанията ще е най-добре просто да намали таксите за принтиране на бординг пасове на летищата, ако иска случаят бързо да утихне.

biletibileti.com – Автор

Leave a Reply