Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Нужно ли е да се използват добавки при дизеловото гориво, които да предотвратяват замръзването на нафтата и парафинообразуването?

11.16.2012 · Posted in Други

Автомобилът не е лукс, той е средство, което улеснява живота ни. Сами избираме какъв автомобил да караме, всичко зависи от нашите предпочитания и средствата, с които разполагаме. Почти всички семейства в страната ни разполагат с поне един автомобил, за това е важно да се знае още при самата покупка какво гориво ще използва той и какви разходи ще има около него. Всеки трябва да реши сам за себе си дали да избере автомобил на газ, нафта или бензин.

Дизеловите автомобили са много предпочитани от шофьорите в България, защото всеки който е пробвал дизелов двигател, трудно би се прехвърлил на друга кола след това. Някои от вас може би вече имат дизелови автомобили и са наясно с факта, че трябва да се съобразяват с някои особености, най-вече през зимата, за да се предотвратят евентуални проблеми.

Всеки автомобил трябва да премине технически преглед, без значение какъв е неговия двигател, преди зимния период той трябва да бъде проверен. Необходимо е да се направи проверка на маслото, гумите и т.н. Всичко в автомобила трябва да е в перфектно състояние, за да може той да се справи с предстоящите студове и заледени пътища. При дизеловите автомобили има някои особености, на които трябва да се обърне внимание. Преди началото на студовете, към горивото трябва да се добавят специални добавки, които предотвратяват парафинообразуването при нафтата и нейното замръзване.

Ако имате нов автомобил с дизелово гориво и още не сте наясно с него, може би се чудите, защо са му необходими добавки. В състава на дизела има парафин, който се сгъстява, ако горивото се охлади много. През най-студените месеци на зимата е възможно да се случи точно това, а то може да доведе до сериозни повреди в автомобила. Ако нямате добавки в горивото през студените зимни месеци, когато се опитате да запалите колата е възможно колата да запали много трудно. За това е много препоръчително да се използват добавки за дизелово гориво, които ще предотвратят неговото замръзване и няма да допуснат образуването на парафинови кристали в нафтата.

На пазара ще намерите всякакви добавки, които са предназначени за предотвратяване на парафинообразуване и замръзване, но е хубаво преди да изберете каквито и да било, да се консултирате с професионалисти, които ще преценят кое е най-доброто за вашия автомобил. Ако искате да сте сигурни, че купувате наистина добри и качествени добавки за горива, вижте сайта на РОТО ЕООД, в който ще намерите различни продукти.

Когато в дизеловото гориво се сложи добавка, тогава образуването на парафинови кристали се забавя и се предотвратява замръзването на нафтата и блокирането. Тези добавки помагат и при нежелано замръзване или желиране на цялата горивна система, както и на филтрите в автомобила. Те помагат за намаляване на разхода на гориво, прочистват горивните канали и инжектори и подпомагат лесното запалване на двигателя дори при много ниски температури. Всички добавки за дизелово гориво могат да се използват и при автомобили, които имат филтри за частици, катализатори и др.

За да се третира горивото с добавки е нужно просто те да се изсипят в резервоара на автомобила и след което да се смесят с него.

Leave a Reply