Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Научете повече за Лабрадора от известен зоопортал

11.23.2012 · Posted in Други

Лабрадорът е една от най- разпространените породи кучета в България, които са домашни любимци на много семейства. По информация от известен български портал за животни, истинското име на породата е Лабрадор Ретривър.

Всеизвестно е, че представителите на породата са изключително добри и с много мил нрав. Въпреки това, много от собствениците не знаят много за своите четириноги приятели. Останете с нас до край, за да разберете интересни факти за лабрадора.

Хубаво е да вземете кучето още, докато е бебе. Така ще можете да му дадете най- доброто възпитание. Като всички кучета, лабрадорът също може да прояви доминантно поведение, въпреки че по принцип е приятелски настроено и лоялно животно.

В интересна статия от известен зоопортал разбираме, че космената покривка на Лабрадора е гъста, с прав косъм и средно развито подкосмие. В сравнение с тази на Голдън ретривъра, при Лабрадора тя е по- къса. Подкожният слой осигурява топлина, предпазва кучето от намокряне и му помага да плува.

Красивите Лабрадори можете да видите най- вече в три цвята:

  • Черният е най- успешен за състезания
  • Жълтият е най- известен у нас
  • Кафявият се среща по- рядко, като варира от светло кафяво до наситено шоколадов цвят

За представителите на породата е характерно и малко бяло петно на гърдите, информират специалистите в популярния български сайт за животни. Хората, които не са запознати отблизо с характеристиката на Лабрадорите смятат, че черните представители на породата водят началото си от черни, кафявите от кафяви лабрадори, но всъщност, в едно котило може да се родят кученца и в трите цвята.

Интересното е, че както окраската на козината и очите могат да бъдат оцветени в жълто, черно и кафяво. Най- предпочитани са Лабрадорите с кафяви и черни очи.

Красивите кучета от породата имат средно на височина и набито тяло. Те са известни със своята висока активност и сила, припомня интересна статия в зоопортал Баубау: http://zoovidove.baubau.bg/лабрадор/физическа-характеристика-лабрадор.html. Главата е широка, а муцуната- масивна. Ушите са разположени високо на главата и са клепнали. Опашката на Лабрадора е със средна дължина, дебела в своята основа и има функцията на кормило, когато кучето плува във водата. Те се стеснява постепенно към върха.

Представителите на породата са силни и много адаптивни кучета. Непретенциозни и с много добър нрав, те са изключително търпеливи, поради което са смятани за отлични приятели на децата. Лабрадорите са известни и с обичта си към водата. Те са отлични плувци благодарение на ципестите си лапи и опашката си.
Според информация от българския зоо портал, в редки случаи кучетата от породата са способни да проявят агресия. Според някои хора дори това не е възможно. Лабрадорите са изключително добронамерени към всеки и всичко. Те имат миловиден нрав, но все пак, не бива да забравяме, че са перфектни пазачи и ще алармират в момент на опасност.

Специалистите от сайт за животни Баубау смятат, че Лабрадорът е изключително подходящ за семейства с малки деца. При кучетата от тази порода съществува нищожен риск да ухапят някого, благодарение на техния спокоен нрав и добър характер. Те се радват много, когато участват активно в различни семейни занимания. Отглеждането на Лабрадор не се препоръчва на тези, които водят по- заседнал начин ан живот, защото кучето е с високи нива на активност. То има нужда от място, където да тича, затова не е много подходящо да се отглежда в апартамент. Лабрадорът е перфектен спринтьор. Специалистите от зоопортал Баубау напомнят да внимавате с храната, която давате на четириногия си любимец, защото той е лаком и е предразположен към напълняване.

Leave a Reply