Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Христиана и MSAT

Христиана взе и разтвори книга от масата, но погледът ѝ все още блуждаеше, разфокусиран от шокиращата новина. Първите няколко секунди, след като затвори слушалката, в съзнанието ѝ останаха да звучат само две думи: пълна програма. Самият факт, че бе избрана в кадетските програми на MSAT (или Маджестик Сателайтс) е толкова невероятен! Малцина могат да се похвалят, че са достойни да влязат в редиците на амбъритската служба на тази Сянка. Когато преди няколко десетилетия митичният Коруин Амбърски реши да превърне светът, в който живееше Христиана в аванпост срещу все по-нарастващата сила на Хаоса, никой не взе на сериозно неговите усилия. Като един истински принц на Амбър обаче, той успя с лекота да направи преврат, отстранявайки с един единствен жест и без това некадърния владетел. След това създаде MSAT. Маджестик Сателайтс е уникална наблюдателна технология, създадена с цел да следи за всякакви прояви на свръхестествено ниво, идващи от Царството на Хаоса. Създаден бе специален кадетски корпус за поддръжка и наблюдение. Само най-добрите негови представители имаха честта да бъдат допускани до пълна програма или с други думи до лекциите, водени от представител на Амбър. Христиана затвори очи. В съзнанието ѝ се появи образът на кадетската униформа с огромният Еднорог на гърдите. Тя, както и всички нейни връстници бяха мечтали за привилегията да влязат сред редиците на Наблюдателите, обучавани в MSAT. Незнайната и неразбираема технология изобщо не я притесняваше. Привилегията да следи мониторите и да докладва веднага бе толкова голяма, че мнозина залагаха имотите си или доброволно отиваха в робство, за да съберат входната такса за обучението.
Младата жена се изправи пред огледалото. Образът, който я гледаше предизвика усмивка на задоволство. Стройна фигура със ясно очертан ханш, малки гърди и рамене. В своя свят Христиана минаваше за красавица. Нейното трето око бе умело прикрито от лента на челото. То се отваряше само при рязко покачване на нечистата кинетична енергия на Злото. Усетът ѝ да усеща дори минимални отклонения бе рядка дарба и я правеше особено подходяща за Наблюдател в MSAT. Пълна програма, повтори замечтано тя и зачака с нетърпение втория разговор по раковината.

Tags:

Leave a Reply