Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Авиовъпроси и авиоотговори

10.11.2012 · Posted in Туризъм

Приготвили сме ви два въпроса, заедно с техните отговори, които всеки пътуващ със самолет е добре да знае. Фактите са чудесна възможност да заговорите някого, ако пътувате сами и ви е скучно. Също така, могат да ви послужат идеално, в случай че искате да поддържате добро ниво на информираност и да блеснете с куриозни знания, докато разговаряте на тема „Пътуване със самолет“ с някой суеверен събеседник.

Lufthansa

Никъде ли не може да се срещне ред номер 13 в самолетите?

Ако си плюете през рамото, когато черна котка ви минава път, или се „заключвате“, кръстосвайки палеца и средния си пръст, при вида на нещо по-страшно, значи отговорът много ще ви хареса.

Да, почти нито една компания (с изключение на Alaska Airlines и още няколко други) няма да ви продаде самолетни билети на ред номер 13, просто защото такъв не съществува. Вместо да опъват нервите на суеверните си пасажери, авиолиниите по света са решили да премахнат това число от списъка си.

Може би не знаете, но Lufthansa стига и по-далеч. На техните самолети липсва и ред номер 17. Това е продиктувано от факта, че от компанията не искат да изнервят излишно своите италиански клиенти. Според италианците това число носи нещастие.

Самолетите избягват ли Бермудския триъгълник?

Според всеизвестната легенда, която десетилетия се носи по света, повече от хиляда самолети и кораби са изчезнали, когато са преминавали зоната между Бермуда, Пуерто Рико и Флорида. В този смисъл е човешко да простим на пилотите, ако предпочетат да избегнат преминаването над това място.

Само дето те не го избягват и никога не са го правели! От години самолетите си летят над мистериозната зона и продължават да минават оттам, въпреки всички митове и страшни истории. Може би все пак рискът е оправдан, като се има предвид, че единствената друга възможност е да се отклонят с около 1 800 мили.

Какво пък толкова – ако ви е страх, можете да опитате да погледнете от смешната страна: Например защо да асоциирате Бермуда с някакъв си триъгълник, вместо с бермудките, например.

За повече информация: http://eftiniaviokompanii.info/

Leave a Reply