Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Baubau.bg разказва повече за алергиите при кучетата

09.06.2012 · Posted in Други

Знаете ли, че кучетата могат да страдат от алергии, също както и хората? Точно така. Зоопортал baubau.bg припомня, че алергията при кучето може да бъде предизвикана от сезонните промени, цветен прашец, други животни, химикали и други фактори. Всъщност, чудите ли се как да разберете дали четириногият ви любимец страда от алергия? Какво е нейното лечение? В тази статия ще поговорим именно за това.

Един от най-ясните признаци за поява на алергия е реакция на кожата на кучето ви. Както човешките алергии понякога се проявяват като обриви, при кучето те се изразяват като дерматит. Може да забележите надраскана част от кожата на кучето, защото алергията предизвиква нетърпим сърбеж в животното.
Тя може да бъде предизвикана от редица фактори като прах, мухъл и цветен прашец. Ако забележите сълзене на очите на кучето през пролетта или лятото, например, трябва да знаете, че най-вероятната причина е алергия. Статии в портал за животни baubau.bg, предупреждават да бъдете нащрек за твърде често кихане на кучето, кашлица, повръщане или диария.
Ако се установи наличието на непоносимост към нещо определено, опитайте се да намалите количеството на химикалите, които използвате като почистващи препарати. Също така можете да наблюдавате животното, за да установите точно към кое развива непоносимост. Най-доброто решение, което можете да вземете, ако се съмнявате за алергия е, да заведете четириногия си приятел на ветеринар. Като собственик на домашен любимец, трябва да гарантирате, че правите всичко необходимо за кучето си, за да живее здраво и щастливо.
Често, когато хората говорят за алергии при кучетата, си мислят, че причината за сърбежа е пърхут. Това понякога наистина се случва, но не подценявайте и възможността за поява на алергия. Реагирайте незабавно! Зоо портал baubau.bg съветва да заведете животното на ветеринар, за да проверите дали предположенията ви са правилни.

Leave a Reply