Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Материали използвани за изработка на матраци

Памукът е най – често използван при производството на матраци, поради своя комфорт и издръжливост. Естественият памук е в състояние да диша. Когато присъства в един матрак, въздухът циркулира през матрака , стаята за спане остава свежа, токсини, акарите изчезват.
Традиционно при отглеждането на памук днес се използват огромни количества от пестициди, хербициди , изкуствени тороде. Памукът се обработван с помоща на белина за избелване. При тези две стъпки на обработка на памук той става един от най-химичните продукти на планетата.
При използване на естествен памук , отглеждан без изполване на пестициди и химични торове, за изработка на дюшеци, матраци, преработен без използване на токсична белина , матраците са едни от най- добрите на пазара днес.
При ползането на естествени продукти матраците предлагат осигуряват удобна и пълноценна почива през ноща. Освен добри за Вас изработените от естествени продукти матраци са добри и за планетата!
Друг материал използван за изработка на матраци е вълната. Мека, еластична, устойчива, автоматично регулира телесната температура. Естествено анти – микробна, вълната е изключително издръжлива. В някой видове матраци се добавя ограничено количество вълна в горните слоеве, осигуряваща допълнителен комфорт.
Биологичната вълна предлага своите предимства. Ествествено огнезащитна, матраците съдържащи биологична вълна са трудно възпламеними , като не съдържат токсични, химични спрейове, химични прахове. Тези матраци осигуряват по – здравословен и безопасен сън за нас, като трябва да се отбележи че вълната е по скъпа от пяната и синтетичните материали които се използват често за изработка в много матраци на пазара днес.
Друг материал , който се използва при изработка на матраци е естествен латекс. Поради своята еластичност елиминира натиска върху тялото , осигурява спокоен, по добър нощен сън. Напълно възобновяем природен ресурс , латекса се осигурява от бразилско дърво. Той е хипоалергенен и антимикробен. Предлаган в няколко нива на твърдост, ядрото на латекс в матрака осигурява Вашия комфорт . Поглезете се с матраци Магнифлекс!

Leave a Reply