Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Бронхоспазъм и тютюнопушене – Къде е проблемът?

09.12.2012 · Posted in Здраве

За всеки човек е ясно, че най-доброто нещо, което трябва да направите, когато имате бронхоспазъм е да се откажете тютюнопушенето. Според статистиката за страдащите от бронхоспазъм в здравен портал Фрамар, голяма част от тях знаят за опустошителното въздействие на цигарите върху здравето им, но продължават да пушат. Но къде всъщност се крие проблемът и каква е връзката между тютюнопушенето и респираторния задух?

Цигареният дим увеличава изключително много рискът от астматични атаки, заради силното дразнене на дихателните пътища. Тютюнопушенето не се понася добре дори от здрави бели дробове, а при бронхоспазъм, симптомите му стават почти невъзможни за контролиране. Вредните вещества в тютюневите изделия оказват страшно негативно въздействие върху дихателните пътища и освен експираторен задух, могат да причинят и рак на белите дробове и редица други здравни проблеми.

Тютюнопушенето може също така да попречи на лечението на бронхоспазмите и да направи лекарствата неефективни. Веществата в цигарите променят възпалителните процеси до точката на резистентност към кортикостероидите.

Бронхоспазъм и тютюнопушене нямат абсолютно никаква връзка помежду си, те дори са взаимно изключващи се. Затова, съветът на специалистите от Фрамар, занимаващи се с дихателните проблеми е, да се избягват цигарите, което ще ви помогне да се справите с това състояние и значително ще подобри качеството на живота ви.

Leave a Reply