Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Baubau.bg изкушава с любопитни факти за делфините

В интернет има много образователна информация за морските обитатели. Знаем толкова много за подводния свят, за космоса и какво ли още не. Прекарваме часове в интернет, за да научим още и още, и още. Но знаем ли всичко за делфините? Зоопортал baubau.bg изкушава с интересна информация за тях и много факти, които може би не знаете. В следващите редове ще насоча вниманието ви именно към тях.
Въпреки, че са бозайници като нас, делфините се нуждаят от въздух, за да дишат. Те обаче могат да задържат дъха си средно около 15 минути, а някои и до 30 минути. Въпреки това, те остават близо до повърхността на океана, така че да могат да се гмурнат. Те могат и да плуват много надълбоко, достигайки до 260 метра под повърхността.

Социалните групи са също толкова важни за делфините, както са и за нас, хората. Те живеят тясно свързани помежду си в групи,  които наподобяват малки стада. По този начин се грижат за своите малки или ранени другари. Те създават силно приятелство помежду си, както и силна връзка между стадото и малките. Често могат да се наблюдават млади делфини да обикалят със своите майки. Те си комуникират по един съвършен и красив начин- с изящни звуци, наподобяващи свиркане. Серията от свирещи звуци идентифицира отделните делфини по начин, по който се използват имената от хората.

Leave a Reply