Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Хипертенсия и нейните предизвикващи фактори

08.01.2012 · Posted in Здраве

Много от хората смятат, че причините за получаването на хипертенсия не са изяснени, но това не е точно така. Въпреки, че точната технология на въздействието им не е ясна, експертите по хипертония от Фрамар със сигурност твърдят, че повечето фактори за повишаването на кръвното вече се знаят. Вижте ги:

Раса

Хората от негроидната раса са най-склонни към получаването на хипертенсия, като този проблем при тях започва и в по-ранна възраст. Те също така имат ген, който ги прави много чувствителни към натрий и само половин лъжичка сол може да повиши кръвното им налягане с 5 единици. Неправилните диети и наднорменото тегло също се отразяват най-бързо на тази раса. Под най-висок риск след негроидната раса са хората с червена кожа, следвани от европеидната, а тези от монголоидната раса са най-слабо засегнати от проблема, което от части се дължи и на начина им на хранене.

Сол / натрий

Натрият е основен компонент на солта, като той е способен да повиши кръвното налагане заради факта, че стимулира организма да задържа течности, което натоварва сърцето. Препоръчваме ви да не приемате повече от 1500 мг натрий на ден. Пакетираните храни могат да ви донесат 75% от приема на този елемент, затова трябва да внимавате с тях.

Стрес

Той може да накара кръвното налягане да скочи много бързо, заради образуването на вид хормон, който действа на централната нервна система.

Leave a Reply