Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Отстъп за азиатските индекси, ръст за еврото

08.31.2012 · Posted in финанси

В днешната търговска сесия на фондовите борси се забеляза спад в стойността на азиатските индекси. Той е следствие на положителната сесия на Wall Street вчера, в комбинация с данните за ръст на щатската икономика с 1.7% през второто тримесечие, които надминаха очакванията за повишението на БВП на страната с 1.5%. Очевидно пазарите в Азия не отразяват благоприятните новини от САЩ, като освен това усещат негативното влияние на докладите за австралийския строителен сектор, който отчете понижение със 17.3%, както и тези за занижено потребление на дребно в Япония за предходния месец.

На японската фондова борса Nikkei 225 падна до 8998 пункта, Hang Seng отстъпи с 1.11%, а CSI 300 – с 2043 пункта. В търговията с акции Jiangxi Copper Co. загуби цели 1.64% заради регистрирания спад на нетната печалба на компанията с 40% за първите шест месеца на годината. Предвид добрите данни за развитието на американската икономика има голяма вероятност председателят на Фед да не обяви допълнителни количествени стимули в Щатите по време на изявлението си в Джаксън Хол в петък.

На форекс пазара еврото поскъпна до 1.2549 USD. Трейдърите изчакват резултатите от срещата на високо ниво, на която ЕЦБ ще обяви плана си за справяне с дълговата криза на Стария континент, както и изявлението на Бен Бернанке утре

Leave a Reply